۰
دغدغه این روزهای بسکتبال تنها تیم ملی بزرگسالان است

نیلی: اکثر مربیان پایه به فکر درآمدزایی هستند

تاریخ انتشار
شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۷
نیلی: اکثر مربیان پایه به فکر درآمدزایی هستند
به گزارش عصر تعادل این روزها والدین، فرزندان خود را به کلاس های متفرقه زیادی می فرستند که کلاس های ورزشی مانند فوتبال، بسکتبال و والیبال در بین مردم طرفداران بیشتری پیدا کرده است. اکثر آکادمی هایی که در حال حاضر فعالیت می کنند تنها به فکر درآمدزایی هستند و می توان گفت، از دل این  آکادمی‌ها  به هیچ عنوان بازیکنی که بتواند به تیم ملی ورود کند پیدا نمی شود که این موضوع در بسکتبال به خوبی نمایان است. 

اما نکته قابل توجه در بسکتبال  این است که دغدغه این روزها دعوت نکردن برخی بازیکنان به تیم ملی شده و بسیاری از رسانه‌‌ها به دنبال علت این موضوع هستند. این مسئله باعث شده از سایر  مشکلات باز بمانیم. برای نمونه ،یکی از مهم ترین مشکلات بسکتبال، بی توجهی به تیم های پایه است چرا که تیم های پایه بازیکنان بزرگی مانند حامد حدادی،صمد نیکخواه بهرامی و سایر بازیکنان را می سازد اما در حال حاضر مسئولان،چه وزارت ورزش و جوانان و چه فدراسیون بسکتبال هیچ فکری درباره این موضوع نمی کنند و برایشان بی اهمیت است. 

سامان نیلی، بازیکن سابق تیم ملی که سابقه حضور در تیم های باشگاهی، هما، صنام تهران، دانشگاه آزاد،تراکتورسازی سنندج، بانک سامان، شهرداری گرگان و لیگ عراق را دارد و مربی فعلی باشگاه آرارات است درباره وضعیت تیم های پایه گفت: یکی از مهم ترین رده هایی که باید به آن اهمیت و پرداخته شود رده پایه است.زمانی که من بسکتبال را شروع کردم مربی خوبی بالا سرمان نبود. به همین دلیل حتی استایل و شوت درست را هم به ما آموزش نداد و من زمانی که به اردوی تیم ملی دعوت شدم ، بسکتبال را به خوبی یاد گرفتم. سال 79 مربی صربستانی به نام نناد بود که خیلی کمک کرد و من توانستم به خوبی بسکتبال را آموزش ببینم اما خوب این اردو ضعف بزرگی داشت اینکه، تنها یک هفته بود و ما برای یادگیری باید صبر می کردیم تا اردوی بعدی شروع شود.


نیلی ادامه  داد:متاسفانه فدراسیون به این موضوع اهمیتی نمی دهد و در کل در ایران به این مسئله توجهی نمی شود. البته یک سری باشگاه ها همانند مهرام برای تیم های پایه برنامه دارند و مربیانی که در این رده کار می کنند از سواد کافی برخوردار هستند. تیم شیمیدر تهران هم چند سالی در رده های پایه کار کرد و توانست چند بازیکن را به سطح اول بسکتبال برساند، اما در شهرستان ها برخی مربیان که بسکتبال آموزش می دهند سواد کافی از بسکتبال ندارند و نمی توانند بازیکنان  خوبی تربیت کنند.

سامان نیلی درباره درآمدزایی مربیان از این رشته ورزشی گفت: اکثر مربیان پایه به دنبال درآمدزایی از این رشته هستند و به هیچ عنوان به کیفیت کار توجه نمی کنند. به عبارت بهتر آن‌ها بازیکنی نمی سازند. بازیکن به خاطر بی تفاوت بودن مربی،بسکتبال را در رده پایه یاد نمی گیرد و زمانی که به رده های بالاتر می رسد مربی باید تازه از اول شروع به آموزش اصول  اولیه بسکتبال به شاگردش کند. فدراسیون باید افرادی را برای نظارت مربیان رده های پایه در نظر بگیرد تا بتوان از این رده ها بازیکن باشگاهی و ملی ساخت.

بازیکن پیشین تیم ملی بسکتبال کشورمان افزود: فدراسیون باید نظارت کامل بر مربیان و رده های پایه داشته باشد،متاسفانه در بعضی از آکادمی ها مربیانی می بینی که سواد کافی ندارند،مربی بدنسازی که  تا به حال بسکتبال بازی نکرده است و صرفا کارت درجه 3 مربی گیری گرفته و به بازیکن آموزش می دهد.گرفتن کارت مربیگری درجه 3 خیلی راحت است کافیست سر کلاس حضور داشته باشی و بعد به راحتی کارت مربی گری درجه 3 را دریافت کنی.

نیلی در پایان درباره تشویق و استعدادیابی بازیکنان در رده پایه عنوان کرد: در آکادمی ها باید مربیانی آموزش بدهند که از پیش تجربه بازی کردن داشته باشند تا بتوانند به خوبی بسکتبال را آموزش دهند.برای رده مینی و نونهال باید مربی انتخاب شود که از همان ابتدا مثل یک دوست برخورد کند و به بازیکن انگیزه دهد. در این رده باید کمتر کارهای تکنیکی را آموزش دهند تا بازیکن از بسکتبال زده نشود و بتواند بسکتبال را ادامه دهد.اما متاسفانه در حال تمرکز کل بسکتبال روی تیم ملی بزرگسالان است و دغدغه فکری همه این است که چرا فلان بازیکن به تیم ملی دعوت نشده، در واقع به کل تیم های رده پایه فراموش شده است و این یک معضل بزرگ برای بسکتبال کشورمان است.

گفت‌وگو: هاله يارمحمدى 
کد مطلب : ۱۴۴۹۰۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.