۰

امکان بررسی مشکلات سیستم‌عصبی و کنترل اندام‌ مصنوعی در کشور فراهم شد

تاریخ انتشار
جمعه ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۵
امکان بررسی مشکلات سیستم‌عصبی و کنترل اندام‌ مصنوعی در کشور فراهم شد
به گزارش عصر تعادل،دکتر محمدعلی احمدی‌پژوه، استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار، عنوان این طرح را دستگاه الکترومایوگرام  (EMG) نام برد و افزود: این دستگاه برای ثبت فعالیت عضلات بدن استفاده می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه این دستگاه دارای کاربردهای فراوانی است، خاطرنشان کرد: این دستگاه در حوزه‌هایی چون تشخیص مشکلات حرکت و طب فیزیکی کاربرد دارد.
احمدی‌پژوه با تاکید بر اینکه دستگاه الکترومایوگرام طراحی شده از نوع مالتی الکترود است، توضیح داد: دستگاه ساخته‌شده مجهز به الکترودهای زیاد بوده و قادر است گزارشی از حرکت عضلات از سطح پوست ارائه دهد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه با استفاده از این دستگاه می‌توان اطلاعات کاملی از عضلات و ‌حرکات آن ارائه داد، خاطرنشان کرد: یکی از کاربردهای این دستگاه، بر روی دست‌های مصنوعی است؛ به گونه‌ای که با استفاده از این دستگاه امکان فرمان دادن به دست مصنوعی فراهم خواهد شد.
وی به بیان اهمیت ساخت این دستگاه پرداخت و یادآور شد: با استفاده از این دستگاه قادر به ثبت همزمان از یک آرایه الکترودی سطحی و در نتیجه اطلاعات زمانی و مکانی از فعالیت عضلانی هستیم.
استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به عملکرد این دستگاه اضافه کرد: معمولا الکترودهای استاندارد سطحی حساس به موقعیت هستند و استفاده از تعداد زیادی الکترود به جای یک جفت الکترود می‌تواند این مشکل را کاهش دهد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر امکان اعمال تحریک از سطح پوست نیز برای ایجاد فعالیت در عضلات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو از این دستگاه می‌توان در بررسی مشکلات سیستم عصبی- عضلانی، بیماری‌های حرکتی، بررسی رفلکس‌ها و همچنین کنترل پروتزها استفاده کرد.
احمدی‌پژوه با تاکید بر اینکه این دستگاه با استفاده از دانش بومی ساخته شده است، گفت: از این دستگاه می‌توان در کلینیک‌های تشخیصی و همچنین کنترل اندام‌های مصنوعی که نیاز به فرمان دادن دارند، استفاده کرد.
کد مطلب : ۱۱۶۰۳۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.