۰

به تماشای «پوسترهای تئاتر ایران» بروید

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۰
به گزارش عصر تعادل، به‌مناسبت روز جهانی گرافیک و آغاز جشن هفته تئاتر، نمایشگاه گرافیک و پوسترهای تئاتر ایران در خانه هنرمندان ایران گشایش یافت.

به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان، هشتم اردیبهشت مراسم روز جهانی گرافیک در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برپا شد و همزمان با آغاز هفته تئاتر و هفته گرافیک «نمایشگاه گرافیک و پوسترهای تئاتر ایران» در گالری‌های ممیز، پاییز، زمستان و میرمیران خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم، مجید رجبی‌معمار - مدیرعامل خانه هنرمندان ایران - با یادی از بنیانگذاران خانه هنرمندان گفت: بی‌شک امکانات خانه هنرمندان ایران در حد اندازه برخی مجتمع‌های فرهنگی و فرهنگسراهاست، اما این خانه به لطف خدا بسیار با برکت است و ما امروز می‌توانیم بگوییم که توانایی این را داریم که امکاناتی بیش از آنچه در اختیارمان گذاشته‌اند، در اختیار هنرمندان و علاقه‌مندان بگذاریم.
 
به تماشای «پوسترهای تئاتر ایران» بروید

او با بیان این‌که تبدیل کردن یک پادگان به خانه هنرمندان، یکی از اتفاقات خوبی بود که به همت دوستان هنرمندان میسر شد، ادامه داد: افرادی مانند بهروز غریب‌پور، غلامحسین امیرخانی، ایرج راد، بهزاد فراهانی، ابراهیم حقیقی و عزت‌الله انتظامی نقش ارزنده‌ای در اعتلا و به بار نشستن خانه هنرمندان داشته‌اند و همین‌جا خدمات آن‌ها را ارج می‌نهیم.

رجبی‌معمار با بیان این‌که خانه هنرمندان ایران هرگز اهداف سیاسی را دنبال نمی‌کند، گفت: خانه هنرمندان متعلق به همه هنرمندان است و امروز شاهد برگزاری همزمان هفته گرافیک و تئاتر در خانه هنرمندان هستیم. برنامه هفته تئاتر یک روز زودتر به کوشش اصغر همت و دوستانش در خانه هنرمندان ایران آغاز شد و امروز شاهد افتتاح برنامه‌های هفته گرافیک هستیم.

او با اشاره به گردشگرانی که از خانه هنرمندان دیدن می‌کنند، بیان کرد: با این‌که تصور بسیاری از آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از ایران درست نیست، اما وقتی گردشگران این قاره‌ها به ایران سفر می‌کنند با تصویر دیگری از ایران مواجه می‌شوند و تا کنون کمتر گردشگری به ایران سفر کرده است که حداقل یک‌بار به خانه هنرمندان ایران سر نزده باشد.

رجبی‌معمار با اشاره به نمایشگاه پوستر که درگالری‌های ممیز، پاییز، زمستان و میرمیران میزبان آثار طراحان گرافیک شده است، گفت: این نمایشگاه دربرگیرنده گنجینه ارزشمندی از پوسترهای تئاتر است و در این نمایشگاه شاهد نخستین اعلان‌های تئاتر از دوران احمد شاه تا کنون هستیم.

او اضافه کرد: امروز گرافیک جزو جدانشدنی زندگی مردم است و جای بسی خوشحالی است که در ایران هنرمندان بزرگی داریم که در حوزه گرافیک آثار ارزشمندی خلق کرده‌اند. در چنین روزی، جا دارد نام و یاد هنرمند بزرگ ایران، مرتضی ممیز را ارج بنهیم که خدمات ارزنده‌ای برای راه‌اندازی خانه هنرمندان ایران کرد و سهم بسزایی در تدوین و تالیف اساسنامه خانه هنرمندان ایران داشت.

در ادامه این مراسم، بهرام کلهرنیا - گرافیست - که اجرای برنامه را برعهده داشت، گفت: جای بسی خوشحالی است که هر سال ما گرافیست‌ها به بهانه روز و هفته گرافیک دور هم جمع می‌شویم. انجمن جهانی طراحان گرافیک در ۲۷ آوریل سال ۱۹۶۲ راه‌اندازی شده و از سال ۱۹۹۵ روز تاسیس این انجمن در تقویم جهان ثبت شده است و خوشحالیم که ما طراحان گرافیک نیز هر سال این روز را جشن می‌گیریم.

او افزود: گرافیک بخشی از سرنوشت بشر است و گرافیک را نمی‌توان از زندگی بشر حذف کرد. استخوان‌بندی جهان با گرافیک به‌وجود آمده است. هنرمندان سایر رشته معنای جهان را می‌سازند و گرافیک انتقال آن را به همه ممکن می‌کند.

در ادامه، ابراهیم حقیقی - رئیس انجمن طراحان گرافیک - گفت: همزمانی برگزاری هفته طراحی با اردیبهشت تئاتر اتفاق ارزشمندی است. ما قصد داشتیم سال گذشته برنامه‌های متنوعی در هفته گرافیک برگزار کنیم، اما با توجه به این‌که اعضای هیات مدیره به تازگی تغییر کرده بود، این امر میسر نشد. نمایشگاهی که امروز شاهد برپایی آن هستیم، دربرگیرنده مجموعه پوسترها و اعلان‌های تئاتر است که بخشی از آن‌ها توسط خانه تئاتر در اختیار ما گذاشته شده است. بخشی از این پوسترها مربوط به تئاترهای نخستین است که در شهرهای تبریز و رشت روی صحنه رفتند.

او در ادامه با اشاره به برنامه‌های هفته گرافیک، گفت: در روزهای ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت در موزه گرافیک، برنامه‌هایی خواهیم داشت. امسال انجمن طراحان گرافیک ۲۰ ساله می‌شود که راه‌اندازی این انجمن از جمله خدمات مرتضی ممیز به طراحان گرافیک بود. ما در نمایشگاه سرو نقره‌ای که در فصل پاییز در خانه هنرمندان برگزار خواهد شد، دوباره به موضوع ۲۰ سالگی انجمن خواهیم پرداخت و امیدواریم بتوانیم زمینه‌ای را در انجمن فراهم کنیم که خدمات ارزشمندی به طراحان گرافیک ارائه کنیم.

در ادامه، مسعود سپهر - عضو هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک - مقاله‌ای را درباره فعالیت‌های انجمن جهانی گرافیک ارائه کرد و گفت: نقش و اهمیت انجمن بین‌المللی طراحان گرافیک ترویج طراحی حرفه‌ای گرافیک و گسترش روابط و تعامل میان اعضای خود، از طریق برگزاری سخنرانی‌ها، آموزش و انتشارات است. این کار موجب رشد دانش و تجربه مخاطبین و طراحان جوان و سایر موسسات، سازمان‌ها و شرکت‌های درگیر با طراحی گرافیک می‌شود.

او ادامه داد: انجمن طراحان گرافیک ایران ۱۵ سال است که عضو این انجمن است و این انجمن در سال‌های اخیر تعریف جدیدی از طراحی ارائه کرده است و براساس آن، برنامه‌های متعددی را دنبال می‌کند که یکی از این برنامه‌ها نزدیک کردن گرافیک به زندگی مردم است.
 
به تماشای «پوسترهای تئاتر ایران» بروید

به گفته سپهر، یکی از اهداف انجمن بین‌المللی طراحی گرافیک، همگرایی و نزدیک کردن گرافیست‌های سراسر جهان است که با گسترش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی چنین امری میسر شده است.

در ادامه، اصغر همت - رئیس خانه تئاتر - با اشاره به همکاری گرافیک و تئاتر گفت: مشارکت جزو جدایی‌ناپذیر گرافیک و تئاتر است و طراحان گرافیست چکیده ایده‌ای را که ما دو ساعت روی صحنه عنوان می‌کنیم، روی یک پوستر بیان می‌کند. در واقع، طراحان گرافیک در مقایسه با ما تئاترها، حکم سراینده‌های هایکو را دارند که در چند سطر حرف‌های‌شان را می‌زنند.

او در ادامه با اشاره به وضعیت انجمن طراحان پوستر خانه تئاتر، گفت: در سال‌های اخیر، اتفاقاتی رخ داده که این انجمن غیرفعال شده است. همین‌جا از ابراهیم حقیقی درخواست می‌کنم که کمک کند تا دوباره انجمن طراحان گرافیک را فعال کنیم.

همت در بخش پایانی سخنان خود گفت: همه می‌گویند که ویترین فرهنگی هر کشور، تئاتر است، من همین جا اعلام می‌کنم که پوستر، ویترین تئاتر است.
 
در بخش پایانی این مراسم نمایشگاه «پوسترهای تئاتر ایران» در گالری‌های ممیز، پاییز، زمستان و میرمیران افتتاح شد.
 
نمایشگاه «پوسترهای تئاتر ایران» تا ۱۶ اردیبهشت در خانه هنرمندان ایران برپاست. 
کد مطلب : ۱۲۵۵۹۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.