۰

گزارشی از اقدامات سازمان فرهنگی هنری شهرداری در حوزه موسیقی

تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۸
به گزارش عصر تعادل، بابک ربوخه - مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران - با یادآوری این‌که از ۲۴ فروردین ۹۴، محمود صلاحی - ریاست این سازمان - را برعهده گرفته‏ است، گفت: برای ساماندهی فعالیت‏‌های حوزه موسیقی در سازمان و عبور از تجربیات گذشته، اقدامات زیربنایی بسیاری در این مدت به انجام رسیده است. 
 وی درباره آموزش موسیقی در سازمان فرهنگی هنری، اظهار کرد: در حوزه آموزش با هماهنگی خانه موسیقی در سال ۹۴ در چهار گوشه تهران و در شش فرهنگسرای ابن سینا، اشراق، خاوران، ارسباران، اندیشه و ملل همچنین خانه فرهنگ نور، کلاس‏‌های آموزش موسیقی بازگشایی شد و به‌تدریج تا پایان سال ۹۴، آموزش موسیقی در همه فرهنگسراها و خانه‏‌های فرهنگ از سر گرفته شد. با این تفاوت که در دوره جدید، تمام معلمان و هنرآموزان موسیقی سازمان فرهنگی - هنری، توسط یک شورای تخصصی شامل استادان صاحب‏‌نام مورد آزمون قرار گرفته و اعتبارنامه آموزشی دریافت کرده‌‏اند.
او به اجرای ۱۸۱ کنسرت در مراکز سازمان در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: سه نشست تخصصی موسیقایی نیز با عنوان «آوای دوست» در زمینه سازهای کمانچه، تار و سنتور با حضور استادان نام‌‏آشنای این عرصه مانند داود گنجه‌‏ای، علی‌اکبر شکارچی، مهدی آذرسینا، ارسلان کامکار و سعید مقدسی در حوزه کمانچه و هوشنگ ظریف، حسین علیزاده، داریوش طلایی، کیوان ساکت و مهران مهرنیا در حوزه تار و مجید کیانی، میلاد کیایی، بهناز ذاکری، اسماعیل تهرانی، داریوش سالاری و رضا مهدوی در حوزه سنتور برگزار شد. علاوه بر این‌ها، برپایی مکتب‌خانه آواز ایران، برپایی نخستین جشنواره بین‌‏المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» با حضور هنرمندان هشت کشور، راه‌‏اندازی ارکستر شهر تهران، تولید هشت قطعه و آلبوم موسیقی با صدای هنرمندانی مانند تورج زاهدی، مانی رهنما، سالار عقیلی و علیرضا قربانی و ردیف آوازی علی جهاندار، بزرگداشت استاد لوریس چکناواریان در برنامه «تولد ماه» و همچنین بزرگداشت محمد میرزاوندی، خواننده نوای معروف «دایه دایه»، از فعالیت‏‌های شاخص اجراشده در این زمینه است و این‌ها جدا از برنامه‌‏هایی است که در سایر مراکز سازمان فرهنگی - هنری اجرا شده است.
ربوخه به توضیح برنامه‏‌های موسیقایی سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران در سال ۹۵ پرداخت و ادامه داد: در سال ۹۵، از بین ۱۸۶ درخواست رسیده به مدیریت موسیقی و سرود معاونت هنری سازمان، مجوز اجرای ۱۳۳ برنامه را صادر کرد که شامل برپایی کنسرت‏‌های مختلف، رونمایی از آلبوم‌‏ها و کتاب‏‌های موسیقی، اجراهای موسیقی هنرمندان خارجی، بزرگداشت استادان موسیقی ایرانی و خارجی، در مراکز گوناگون سازمان از جمله فرهنگسراهای ارسباران، ابن سینا، اندیشه، رویش، فردوس، معرفت، بهاران، شفق، بهمن، مهر، ملل، رازی، سرو و رسانه بوده است و در موارد قابل توجهی از این برنامه‏‌ها، میزبان هنرمندان آموزشگاه‌‏های موسیقی بوده‌‏ایم.
مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران اظهار کرد: راه‌‏اندازی گروه‌‏های کر در فرهنگسراهای بهمن، ارسباران، اندیشه، امید و بهاران آغاز به کار ارکستر شهر و نخستین اجرای آن، همچنین برگزاری دومین جشنواره موسیقی پیامبر مهربانی با افزایش کشورهای شرکت‏‌کننده به نسبت دوره نخست به ۹ کشور شامل هنرمندان ۹ استان ایران، برگزاری بزرگداشت استاد حسین علیزاده در برنامه تولد ماه، برگزاری همایش سه روزه عطار و موسیقی بخش دیگری از عملکرد سازمان فرهنگی - هنری در حوزه موسیقی در سال ۹۵ بوده است.
او اضافه کرد: دیدار منظم و هفتگی رییس سازمان فرهنگی - هنری در روزهای چهارشنبه با هنرمندان گروه‌‏های مختلف است که در میان آن‌ها، چهره‌‏های موسیقایی بسیاری حضور داشته‌‏اند و برای فعالیت در این حوزه، تبادل ‏نظرهای مفیدی انجام شد. در سال ۹۴، این دیدارها در ۴۰ نوبت برگزار شد و در سال ۹۵، در ۴۴ نوبت. دست کم در سال ۹۵، در بیش از ۲۰ نوبت این دیدارها، هنرمندان و مسئولان و استادان حوزه موسیقی حضور داشته‏‌اند.
کد مطلب : ۱۲۷۷۰۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.