۰

چندصدایی در اردوگاه منتقدان برجام/اعلام برائت از یک بیانیه

تاریخ انتشار
جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۴۲
چندصدایی در اردوگاه منتقدان برجام/اعلام برائت از یک بیانیه
همه چیز از هفته پیش شروع شد وقتی ترامپ خود را مقابل دوربین رسانه ها قرار داد تا ماحصل دولت پیش از خود را پنبه کند. ترامپ با صدور یک فرمان از برجام خارج شد.(اینجا) فارغ از جنجالی که در دنیا به پا شد اما در درون مرزهای کشور، مخالفانی که زمانی در مجلس به هر ترفندی دست زدند تا مانع از تصویب برجام شوند این روزها  که برجام با چالش مواجه شده است اگر نگوییم بر طبل شادمانه می کوبند حداقل سخت در شیپور اختلافات می دمند؛ وقتی صحبت از وحدت می شود می گویند روحانی عذرخواهی کند. سوال اینجاست که آیا این عقیده همه جناح راست و منتقد دولت است؟  آیا تصویب برجام یک تصمیم یکجانبه از سوی دولت بوده که تنها عذرخواهی یک نفر شرط وحدت شده است؟

کشمکش بر سر بیانیه خبرگان
اما درخواست عذرخواهی روحانی از کجا کلید خورد؟ چند روز بعد از آنکه ترامپ خروج از برجام را اعلام کرد مجلس خبرگان بیانیه ای را در محکومیت این اقدام با امضای ایت الله جنتی صادر کرد البته این بیانیه تنها رفتار آمریکا را محکوم نکرد و از روحانی نیز خواست تا عذر خواهی کند
این بیانیه واکنش های متفاوتی داشت از جمله علی مطهری به عنوان نایب رئیس دوم مجلس نسبت به این بیانیه موضع گرفت و در نامه ای خطاب به آیت الله جنتی  نوشت:  در این نامه از طرفی پذیرفته‌اید که برجام با نظر مقام رهبری امضا شده است و از طرف دیگر از رییس‌جمهور خواسته‌اید که به خاطر خسارت‌های وارده ناشی از برجام از مردم عذرخواهی کند. آیا این دو سخن تناقض و احیانا تعریض ناخواسته به مقام رهبری نیست؟همچنین گفته‌اید در صورت اخذ نشدن تضمین‌های جدی و محکم از اروپایی‌ها، خروج از برجام تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود .
خروج آمریکا را پتک برای داخل نکنیم
وقتی پای صحبت دیگر منتقدان دولت می نشینیم برخی از انها مانند امیرابادی نماینده قم گرچه از نقدهایش کوتاه نمی آید  اما برخلاف برخی دوستانش که اصرار دارند همچنان در مسیر تندروی بدوند جانب اعتدال را رعایت می کند. او به خبرانلاین می گوید اینکه رئیس جمهور لب به عذرخواهی باز کند بد نیست و می تواند باعث تقویت فرهنگ عذرخواهی شود، این مسئله در دنیا مرسوم است. او در ادامه اما این را هم می گوید که «برجام با تمام نقایصش قراردادی بود که مجلس تصویب کرد و در شورای عالی امنیت ملی با افزودن بندهایی به تایید مقام معظم رهبری رسید لذا اینکه ما به دنبال مقصر بگردیم و تلاش کنیم همه چیز را به گردن آن بیندازیم کمکی به کشور ما نمی کند و فقط انسجاممان را زیر سوال می برد.»
امیر آبادی با بیان اینکه شاید در مقطعی بهتر بود روحانی به حرف منتقدانش گوش میداد گفت: اما حالا اینکه بخواهیم امروز را پتکی کنیم بر سر تیم مذاکره کننده زیبنده ما نیست.
عذر خواهی را قبول ندارم
حشمت الله فلاحت پیشه از جمله نمایندگانی است که سابقه حضور در حزب موتلفه اسلامی را دارد حزبی که یکی از قدیمی‌ترین احزاب جناح راست محسوب می شود. او درباره موضع گیری های منتقدین نسبت به برجام و حسن روحانی به خبرآنلاین گفت: برجام تصمیم نظام بود و امروز هم هر تصمیمی گرفته می شود تصمیم نظام است و نمی توان آن را متوجه یک گروه بدانیم. 
او ادامه داد: من هنوز هم معتقدم تصمیم تصویب برجام بهترین تصمیم بود؛ چرا که اگر این کار انجام نمی شد ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار می گرفت و این مسیری بود که مارا به به جنگ و تحریم می رساند. و اتفاقا آمریکایی ها خیلی تمایل دارند این موضوع اتفاق بیفتد و ایران از بر جام خارج شود
کد مطلب : ۱۳۸۶۹۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.