۰

اینترنت مریض است / موزیلا آن را خوب می‌کند؟

تاریخ انتشار
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۴
درحالی‌که «اینترنت» به‌عنوان مجموعه کامپیوترهای به هم متصل در یک شبکه جهانی، سالم‌تر از همیشه به نظر می‌رسد؛ اما گفته می‌شود از یک بیماری خاص رنج می‌برد.در دهه‌های 1980 و 1990 اینترنت محیطی آرمانی بود که از طریق آن ارزش‌هایی مانند عدم محدودیت، تحمل یکدیگر، آزادی بیان و ... در جهان منتشر می‌شد. دنیای واقعی مطمئناً دچار مشکلاتی است که در محیط غیر سلسله مراتبی فضای مجازی، آزاد و بدون پیش‌داوری می‌تواند حل شود.
ماه گذشته بنیاد موزیلا اولین گزارش از «اینترنت سالم» را منتشر کرد که در آن دیتای موجود پس از تجزیه‌وتحلیل بر اساس شاخص‌های تعریف‌شده به ما می‌گوید اینترنت چقدر مریض یا سالم است.
چکاپ اینترنت مانند چکاپ پزشکی مقدماتی دارد. در این مرحله دو فاکتور ترس از تلفیق قدرت میان غول‌های آی‌تی و ترس از اخبار جعلی و ارتباط آن با تبلیغات آنلاین موردبررسی قرار گرفت و به‌عنوان شاخص اصلی مطرح شد.
امروز این دو فاکتور اینترنت را به بدترین شکل خود کشانده و به همین دلیل این روزها صحبت از مریض شدن اینترنت به‌عنوان بدترین دوره است.
به گفته «سامانتا بورتون» این عوامل زندگی روزانه ما را تحت تأثیر قرار داده‌اند.
اما بنیاد موزیلا تنها به دنبال یافتن درد نیست، بلکه خواهان عرضه دارویی برای درمان درد نیز هست. به همین خاطر بیش از 60 رخداد فنی را در تورنتو، لندن، دهلی‌نو و ... با نام Global Sprint event برگزار کرد تا درباره سواد وب، آزادی بیان، حفظ حریم خصوصی و امنیت در فضای مجازی به بحث و تبادل‌نظر بپردازند.
 
کد مطلب : ۱۳۸۷۲۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.