۰

ثروتمندان بهره بيشتري از يارانه كالاهاي اساسي مي برند

تاریخ انتشار
دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۷
غلامحسین شافعی در جلسه صبحانه کاری فعالان اقتصادی با محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: مرور کلی بر وضعیت اقتصادی ایران نشان می دهد که در گذشته و حال، جهت‌گیری های توسعه‌ای تحت تاثیر تمایلات سیاسی و مرزبندی‌های ناشی از آن بوده است و به خصلت‌ها و توانمندی‌های خاص هر منطقه هیچگاه توجه نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در مناطق مختلف، اگر فرد بانفوذی از منطقه در تصمیم‌گیری‌ها حضور داشته است، آن منطقه برخوردار از تصمیم‌گیری‌ها شده است و حاصل آن نیز دست نیافتن به توسعه نامتوازن و عدم بهره گیری از ظرفیت‌های مختلف اقتصادی بوده است، این در حالی است که وجود نابرابری میان استانهای کشور با پایتخت، این رویه را به خوبی نمایان می کند؛ اما سوال این است که طی اجرای برنامه‌های پیشین، تا چه اندازه در توسعه استانهای کشور و نابرابری‌های منطقه‌ای موثر بوده است و چرا با وجود یک دولت مرکزی که نسبت به توسعه همه مناطق کشور تعهد دارد، در عمل کارکردهای متفاوت را در نواحی مختلف کشور مشاهده می‌کنیم.
وی تصریح کرد: باید پاسخ داد که آیا توازن منطقه‌ای با این روش‌ها دست یافتنی است، در شرایطی که مناطق محروم در فقر و توسعه نیافتگی قرار گرفته اند، تا چه اندازه می توان از این وضعیت نجات پیدا کرد، این در حالی است که نگاه حاکمیتی به منطقه ها باعث شده است که بودجه ها متناسب با عملکرد تخصیص نیابد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: کارگروه ویژه با اتاق بازرگانی و وزارت کشور تشکیل شود تا حاصل این مطالعات چندین و چند ساله را حل و فصل نماید. این در حالی است که اگرچه مشکل منابع در کشور وجود دارد ولی مساله اصلی عدم توزیع مناسب این منابع است.
کد مطلب : ۱۴۳۰۶۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.