۰

نماینده تهران: "کف گرگی" برای کسانی که جلوی آزادی بیان را می‌گیرند لازم است

تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۵۷
علی مطهری ضمن تبریک روز دانشجو گفت: چرا ما روز دانشجو را بزرگ می‌دانیم؟ علت این است که حرکت بزرگی رخ داده و دانشجویان در مخالفت ورود نیکسون به کشور تظاهرات می‌کنند و سه تن از دانشجویان به شهادت می‌رسند. در فضای خفقان نوری در ظلمت ظهور می‌کند. بالاخره این روز را روز دانشجو نام نهادند و رسالتی برای او در نظر گرفتند.
وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی ما آرمان‌هایی داشته و هدف آن پیاده شدن اسلام در کشور و گسترش در دنیا بوده است. آزادی و استقلال از این آرمان‌ها است. اخلاق و معنویت هم از اهداف ما بوده است چه از طرف امام راحل و چه از طرف یاران او که این را اهمیت می‌دانستند.
نماینده تهران با بیان اینکه شهید مطهری گفتند که اگر انقلاب به عدالت اجتماعی توجه نکند شکست می‌خورد، گفت: ایشان دو روز بعد از انقلاب از شکست انقلاب سخن می‌گوید که یعنی اینطور نیست که ما هرکاری که کنیم انقلاب ما پابرجا خواهد ماند. خدا حال هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد مگر اینکه آن قوم حال خود را عوض کند.
نایب رییس مجلس با اشاره به بخشی از تاریخ صدر اسلام گفت: خدا می‌گوید از کافران نترسید از من بترسید مگر خدا موجودی ترسناک است که از او بترسیم؟ منظور این است که از قوانین و عدالت من بترسید. برای هر انقلاب و تحولی این یک قانون کلی است.
وی با اشاره به بحث آزادی گفت: در بین رهبران انقلاب اسلامی کسی به اندازه شهید مطهری به آزادی تاکید نکرده است. ایشان آزادی تفکر و آزادی بیان را مورد تاکید قرار داده است. از اسلام به یک طریق می‌توان دفاع کرد و آن هم آزادی دادن به مخالفان است و بعد هم پاسخ صریح دادن به سوالات آنان.
مطهری ادامه داد: ایشان می‌گفت من پیشنهاد داده بودم که کرسی مارکسیست شناسی ایجاد کنیم تا بیان آزاد باشد. ایشان می‌گوید در جمهوری اسلامی احزاب غیراسلامی هم آزاد هستند که در قانون اساسی ما چنین چیزی نیست اما نظر ایشان این بوده است. فقط می‌گوید که مردم را فریب ندهید.
وی گفت: ایشان می‌فرماید اگر کسی با عقل و تحلیل به این نتیجه برسد که خدا و قرآن و دینی در کار نیست می‌گوید چنین کسی روز قیامت معضب نیست چون در جست‌وجوی حقیقت بوده است هرچند که بهشتی هم نخواهد بود. این خیلی مهم است یعنی این مقدار برای آزادی تفکر قابل شدن خیلی مهم است.
نماینده تهران با اشاره به استقلال فرهنگی گفت: شهید مطهری می‌گوید انقلاب اسلامی می‌تواند استقلال سیاسی داشته باشد. شاید مستقل‌ترین کشور از نطر سیاسی ایران است. از این نظر که ما خودمان برای خودمان تصمیم می‌گیریم اقتصادمان هم مستقل است البته شاید مدیریت آن نقص داشته باشد اما استقلال وجود دارد.
مطهری خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی هم گرایش‌های غربی وجود دارد اما قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست. مساله خو باوری فرهنگی همان استقلال فرهنگی است. در گذشته ارباب و رعیتی وجود داشته است و انسان‌ها دو گونه بوده‌اند یکی آقا و دیگری برده که در شرق و غرب وجود داشته است. بین ملت‌ها و کشورها هم مساله آقایی و بردگی وجود داشته و امروز هم وجود دارد. در دوره استعمار این خیلی مشهود بود.
وی تاکید کرد: استعمار امروز به شکل دیگری درآمده در گذشته آشکار و امروز پنهان است. استعمار در هر سه نوع سیاسی و فرهنگی و اقتصادی وجود دارد و استعمار فرهنگی بی‌شک از همه خطرناک‌تر است. شهید مطهری می‌گوید استعمار سیاسی و اقتصادی آنگاه توفیق می‌یابد که استعمار فرهنگی کرده باشند. در استعمار فرهنگی شخصیت فکری ملت را می‌گیرند و نسبت به داشته‌های خود بدبین می‌کنند و حالت تجددزدگی را به وجود می‌آورند به نحوی که شیفته فرهنگ بیرونی شوند.
نماینده تهران ادامه داد: در مساله علوم هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که فلان علم از آن ماست. این نتیجه تلاش بشریت است همانطور که علوم تجربی در شرق بوده و غربی‌ها گرفته و آن را عمق دادند اما درباره مکتب هر ملتی می‌تواند بگوید من ایدئولوژی برتر را دارم هر ملتی که زیر بار مکتب دیگران نرود می‌تواند زنده باشد و  درغیر این صورت دچار بردگی خواهند شد و این بلایی بود که می‌خواستند این کار را بکنند که می‌گفتند باید به ایران قبل از اسلام برگردیم در حالی که ایرانی‌ها اسلام را پذیرفتند و ایرانی‌ها ظرف دویست سال مسلمان شدند نه اینکه با حمله اعراب طی دو سه روز این اتفاق افتاده باشد. آن‌ها به ایرانی‌ها آزادی می‌دادند که اسلام می‌خواهید یا مکتب قبلی خود را می‌خواهید که ایرانی‌ها هم چون حقیقت‌جو بودند اسلام را انتخاب کردند در مقایسه با مکتب های ایرانی. همانطور که می‌دانید آتش‌کده ها هم تا سال‌ها باز بود و امروز هم هست.
وی با اشاره به دیگر روشن‌فکری‌های ادعایی که وجود داشت، گفت: شهید مطهری در مقابل این‌ها ایستاد مثلا می‌خواستند منطق دیالکتیک را بر اسلام منطبق کنند. آن‌ها می‌خواستند اعلام کنند که زیربنای اسلام اقتصاد است و می‌خواستند همه چیز را با مارکسیست منطبق کنند. گروه فرقان هم می‌خواستند عصای موسی و شکافتن دریا و فرشته و...  را به شکل مادی توجیه کنند غافل از اینکه اگر این طور باشد چه نیازی به دین است. دین می‌خواهد بگوید امور غیبی و فراتر از این جهان مادی هم وجود دارد.
مطهری با اشاره به اینکه این جزوات قبلا پخش می‌شد و دانشجویان این متون را به یکدیگر می‌دادند و نگرانی شهید مطهری هم همین بود که از طریق تفسیر قرآن دارند فکر جوانان را به سمت مارکسیست می‌برند که بالاخره هم شهید مطهری به دست همین گروه شهید شد، گفت: استسباع فرهنگی از  استعمار فرهنگی خطرناک‌تر است. استسباع فرهنگی زمانی است که ملتی آنچنان فرهنگ بیگانه را جذب می‌کند که می‌گویند استسباع رخ داده است. آن ملتی که هویت دارد و خودباخته نیست مثل انسانی است که اعتماد به نفس دارد. آلمانی‌ها در جنگ جهانی دوم شکست خوردند و ظرف چند سال کشورشان را ساختند و امروز از برترین کشورها هستند آنها می‌گویند ما در جنگ همه چیزمان را باختیم جز شخصیت خودمان را. موسیلینی می‌گوید ما باید آهن داشته باشیم تا نبازیم و اقبال لاهوری می‌گوید ما باید آهن باشیم تا شکست نخوریم.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسید مردم موافق بنزین دو نرخی هستند آیا تا حالا شده به فکر مردم باشید و به فکر مصالح کشور نباشید. این همه روز از حصر گذشته ولی چه کرده‌اید، گفت: قیمت بنزین در پاسخ به سوال دانشجویی بود که پرسیده بود که من گفتم برای مقابله برای قاچاق سوخت این یک راه است که دو نرخی یا سه نرخی شود. این موضوع باید حل شود قیمت بنزین در ایران و دیگر کشورها خیلی فرق دارد. بعدا ممکن است مشکلی ایجاد شود ما در واقع نباید مسافرکش داشته باشیم ما باید تاکسی داشته باشیم اما به دلیل نابسامانی‌ها وجود دارد. برخی از قول من نوشته بودند که بنده با افزایش نرخ بنزین موافقم در صورتی که من برای جلوگیری از قاچاق سوخت این را پیشنهاد دادم. مردم هم آگاه هستند و فقط نباید تیترها را بخوانند باید متن خبر را بخوانند این تیترها گاهی شیطنت آمیز است.
وی افزود: یارانه هم باید اصلاح شود و باید به صورت غیرنقدی پرداخت شود اما کسی وارد نمی‌شود. شهید مطهری می‌فرمود مصلح واقعی کسی است که با نقاط ضعف مردم مبارزه کند.
 
کد مطلب : ۱۴۴۸۲۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.