۱

کارنامه ۱۰ ماهه بازار سرمایه

تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۲
کارنامه ۱۰ ماهه بازار سرمایه
بازار سرمایه از ابتدای امسال تا پایان دیماه ۲۰۱ روز معاملاتی داشته که از این تعداد، شاخص کل تنها ۹۳ روز با روند مثبت به سپری کرده است.

*کاهش ۴۳ درصدی ارزش معاملات
از ابتدای امسال تا پایان دیماه، تعداد ۱۳۴ میلیارد و ۲۰۳ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۴۷۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال
مورد دادوستد قرار گرفته که این میزان سهام نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ حجم و ارزش واگذاریها به ترتیب ۱۸ و ۴۳ درصد افت داشته است.
همچنین شاخص کل نیز از ابتدای امسال تا پایان دیماه، ۱۳۴۵۰ واحد کاهش را به ثبت رسانده است.

* روزهای مثبت بازار کم شد
افزون بر این، بازار سرمایه از ابتدای امسال تا پایان دیماه ۲۰۱ روز معاملاتی داشته که از این تعداد شاخص کل تنها ۹۳ روز با روند مثبت به سپری کرده و این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، بازار سهام ۲۰۲ روز معاملاتی در ۱۰ ماه را با ۱۳۲ روز مثبت بسر برده است.
این گزارش می افزاید: در دیماه امسال نیز بازار سرمایه ۲۱ روز معاملاتی داشته که از این تعداد، شاخص بورس تنها ۶ روز مثبت داشته است؛ در حالی که در دیماه ۹۲ از ۱۹ روز معاملاتی شاخص بورس ۸ روز مثبت را سپری کرده است.
افزون بر این؛ ارزش بازار در سی امین روز دیماه امسال ۳۰۰۲ هزار و ۱۹۴ میلیارد ریال بوده که این رقم در مدت مشابه سال ۹۲ بالغ بر ۴۱۱۳ هزار و ۹۱۵ میلیارد ریال بوده است.
همچنین در ۳۰ دی ماه امسال متوسط P/E بازار و درصد گردش معاملات به ترتیب ۵.۰۷ مرتبه و ۱۲.۸۶ درصد بوده که این اعداد در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۷.۵۸ مرتبه و ۲۸.۴۵ درصد به ثبت رسیده است.

* آمد و رفت‌ها به تالار شیشه‌ای کمتر شد
از ابتدای امسال تا پایان دیماه ۷۲۴ نماد معاملاتی در بورس بازگشایی و ۷۲۲ نماد متوقف شده اند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۹۲۴ و ۹۱۳ نماد بوده است.
همچنین در دیماه امسال ۵۴ نماد معاملاتی در بورس بازگشایی و ۷۵ نماد متوقف شده اند که در مدت مشابه سال گذشته این رقم به ترتیب ۷۵ و ۷۸ نماد بوده است.
بر اساس این گزارش؛ در آذر ماه امسال نیز ۶۰ نماد معاملاتی در بورس بازگشایی و ۵۸ نماد متوقف شده اند که در مدت مشابه سال گذشته این رقم به ترتیب ۵۱ و ۳۵ نماد بوده است.

*معامله ۱۶۶ میلیون قرارداد اوراق تبعی
از ابتدای امسال تا پایان دیماه، تعداد ۱۶۶ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۱۷۰ قرارداد اوراق تبعی به ارزش ۱۱ میلیارد ریال به سرانجام رسیده است.
همچنین در این ۱۰ ماه، ۱۸۶ قرارداد معاملات آتی به ارزش ۱۱ میلیارد ریال منعقد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد و ارزش به ترتیب از رشد ۱۰۰ و ۲۷۱ درصدی برخورار بوده است.
در دیماه امسال نیز تعداد ۲ میلیون و ۴۸۸ هزار و ۳۵ قرارداد اوراق اختیار فروش تبعی به ارزش ۴۰۰ میلیون ریال و ۴۰ قرارداد معاملات آتی به ارزش ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به سرانجام رسیده است.

*معامله ۱۳ میلیون برگه اوراق مشارکت
افزون بر این؛ از ابتدای امسال تا پایان دیماه، ۱۳ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۶۲۱ برگه اوراق مشارکت به ارزش ۱۳ هزار و ۳۳۷ میلیارد ریال دادوستد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد و ارزش به ترتیب ۷۳ و ۷۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

* حقوقی‌ها در روزهای منفی بورس غایب بودند
از ابتدای امسال تا پایان دیماه ۱۷۴ هزار و ۹۶۱ میلیارد ریال سهم و حق تقدم توسط خریداران حقیقی در بازار سرمایه انجام شده که این میزان معامله برای حقوقی ها تنها ۱۶۶ هزار و ۳۲ میلیارد ریال بوده است.
بر اساس این گزارش؛ در بهار امسال حقیقی ها ۵۷ هزار و ۷۸۳ میلیارد ریال و حقوقی ها ۴۸ هزار و ۴۷۸ میلیار ریال در بورس خریداری کرده اند.
این میزان دادوستدها در تابستان سال نیز برای حقیقی ها ۳۸ هزار و ۷۴۲ میلیار ریال و برای حقوقی ها ۵۱ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال بوده است.
همچنین در پاییز سالجاری حقیقی ها ۶۷ هزار و ۶۰ میلیارد ریال سهم و حقوقی ها ۵۱ هزار و ۸۴ میلیارد ریال سهم در بورس خریداری کرده اند و این میزان خرید برای حقیقی ها و حقوق ها در دیماه به ترتیب ۱۱۳۷۶ میلیارد ریال و ۱۵۲۲۴ میلیارد ریال بوده است.

* شرکتهای بورسی ۱۸۳ هزار میلیارد افزایش سرمایه دادند
از ابتدای امسال تا پایان دیماه ۱۸۳ هزار و ۶۳۰ میلیارد و ۹۵۳ میلیون ریال افزایش سرمایه در بورس اوراق بهادار انجام شده که از این میزان ۸۲ هزار و ۹۶۲ میلیارد و ۴۲۱ میلیون ریال از طریق مطالبات و آورده نقدی و ۱۰۰ هزار و ۶۶۸ میلیارد و ۵۳۲ میلیون ریال از طریق سود انباشته‌ و اندوخته‌ها و صرف سهام است.
بر اساس این گزارش؛ روند افزایش سرمایه شرکتها در بورس به تفکیک هر ماه در سالجاری از این قرار است:
فروردین: مطالبات و آورده نقدی(۲.۴ هزار میلیارد ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۳۲ هزار و ۳۹۱ میلیارد و ۵۹ میلیون ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۳۴ هزار و ۷۹۱ میلیارد و ۵۹ میلیون ریال)
اردیبهشت: مطالبات و آورده نقدی(۱۸۰۲ میلیارد ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۲۱۴۵ میلیارد و ۱۵ میلیون ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۳۹۴۷ میلیارد و ۱۵ میلیون ریال)
خرداد: مطالبات و آورده نقدی(۱۰۸۷۵ میلیارد و ۷۴۱ میلیون ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۲۰۵۰ میلیارد ریال) = مجموع افزایش سرمایه( ۱۲۹۲۵ میلیارد و ۷۴۱ میلیون ریال)
تیر: مطالبات و آورده نقدی(۳۳۱۷ میلیارد و ۹۹۶ میلیون ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۷۲۸۵ میلیارد و ۴۹۳ میلیون ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۱۰۶۰۳ میلیارد و ۴۸۹ میلیون ریال)
مرداد: مطالبات و آورده نقدی(۱۴۶۹۵ میلیارد و ۹۶۱ میلیون ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۲۱۹۸۷ میلیارد و ۹۴۵ میلیون ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۳۶۶۸۳ میلیارد و ۹۰۶ میلیون ریال)
شهریور: مطالبات و آورده نقدی(۴۷۵ میلیارد و ۲۳۴ میلیون ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۲۸۱۶ میلیارد و ۷۰۸ میلیون ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۳۲۹۱ میلیارد و ۹۴۲ میلیون ریال)
مهر: مطالبات و آورده نقدی(۲۶۶۴۵ میلیارد و ۱۱۷ میلیون ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام(۲۹۰۵۱ میلیارد و ۲۲۴ میلیون ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۵۵۶۹۶ میلیارد و ۳۴۱ میلیون ریال)
آبان: مطالبات و آورده نقدی(۳۵۲۴ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام( ۹۰۰ میلیارد ریال) = مجموع افزایش سرمایه( ۴۴۲۴ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال)
آذر: مطالبات و آورده نقدی(۱۵۷۳۵ میلیارد ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام( ۲۰۳۴ میلیارد ریال) = مجموع افزایش سرمایه(۱۷۷۶۹ میلیارد ریال)
دی: مطالبات و آورده نقدی(۳۴۹۰ میلیارد ریال) + سود انباشته و اندوخته‌ها و صرف سهام( ۷۰۸۸ میلیون) = مجموع افزایش سرمایه(۳۴۹۷ میلیارد ریال)

* عملکرد ضعیف خصوصی سازی در بورس
همچنین از ابتدای امسال ۲۴۱۵ میلیون سهم دولتی به ارزش ۹۶۰۲ میلیارد ریال توسط سازمان خصوصی سازی در بورس اوراق بهادار فروخته شده است.
بر اساس این گزارش؛ در فروردین و اردیبهشت سالجاری به ترتیب ۳۶ میلیون سهم به ارزش ۵۰ میلیارد ریال و ۱۵۶ میلیون سهم به ارزش ۱۴۸۲ میلیارد ریال در بورس واگذار شده است.
در خرداد و تیر امسال هم به ترتیب ۱۷۸۰ میلیون سهم دولتی به ارزش ۶۸۳۷ میلیارد ریال و ۱۰۷ میلیون سهم به ارزش ۴۱۷ میلیارد ریال از طریق بورس اوراق بهادار فروخته شده است.
تعداد ۴۳ میلیون سهم دولتی به ارزش ۱۱۲ میلیارد ریال و ۲۵۷ میلیون سهم به ارزش ۶۶۳ میلیارد ریال نیز به ترتیب در مهر و آبان امسال در بورس به فروش رسیده و در دیماه نیز واگذاری ۳۶ میلیون سهم دولتی به ارزش ۴۱ میلیارد ریال به ثبت رسیده است.
سازمان خصوصی سازی در مرداد، شهریور و آذر موفق نشده است هیچ سهمی را در بورس اوراق بهادر به فروش برساند.

* ۴۰ درصد از کل معاملات الکترونیکی در اختیار ۶ کارگزاری
این گزارش می افزاید: در ۱۰ ماهه گذشته از ۱۰۲ کارگزار فعال در بورس، ۹۴ کارگزار در معاملات آنلاین فعال بوده اند.
در این مدت حدود ۴۰ درصد از کل معاملات الکترونیکی در ۶ کارگزاری انجام شده است که به ترتیب کارگزاری های مفید با ۲۳.۱۷ درصد، آگاه با ۵.۹۸ درصد، بانک کشاورزی با ۳.۵۱ درصد، امین آوید با ۲.۵۰ درصد، بانک ملی ایران با ۲.۳۱ درصد و حافظ با ۲.۱۸ درصد رتبه های اول تا ششم را به نام خود ثبت کردند.
همچنین از کل معاملات ۱۰ ماه گذشته، بیش از ۱۷۸ هزار میلیارد ریال خرید و فروش الکترونیکی بوده است که ۱۸.۷۲ درصد کل خرید و فروش ها را شامل می شود.
بنابراین گزارش، ارزش کل خرید و فروش ۱۰۲ کارگزار فعال بورس تهران در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۹۵۱ هزار میلیارد ریال و ارزش خرید و فروش خرد و بلوک هم معادل ۶۸ درصد کل معاملات بوده است. همچنین ارزش خرید و فروش عمده و سایر۳۱ درصد از معاملات را در این مدت به خود اختصاص داده است.

*۳۹ درصد از کل معاملات در اختیار ۵ کارگزار
این گزارش می افزاید: تعداد ۵ شرکت کارگزاری بیش از ۳۹ درصد کل ارزش معاملات را در پایان دی ماه امسال به خود اختصاص دادند که بر این اساس شرکت های کارگزاری صبا تامین با ۱۲.۵۴ درصد، بانک ملی با ۱۱.۶۵ درصد، کارگزاری مفید با ۵.۳۵ درصد، کارگزاری حافظ با ۵.۰۴ درصد و کارگزاری امین آوید با ۴.۵۶ درصد در رتبه های اول تا پنجم این جدول قرار دارند.
مرجع : تسنیم
کد مطلب : ۲۵۷۱۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.