۰

وزیر دفاع جدید آمریکا کیست؟

تاریخ انتشار
جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۱
پس از مدتی بحث و گمانه زنی، امروز بالاخره تأیید شده اشتون کارتر، قائم مقام پیشین وزیر دفاع آمریکا، به سمت وزارت دفاع این کشور انتخاب شده است. این در شرایطی است که استعفای چاک هیگل از این سمت، طی هفته های اخیر مباحث مختلفی را درباره دلایل کنار رفتن وی و اختلافات احتمالی اش با باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور برانگیخته بود.

کاخ سفید ساعاتی پیش اعلام کرد که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، امروز اشتون کارتر، از مقامات ارشد وزارت دفاع این کشور را به عنوان وزیر دفاع جدید معرفی خواهد کرد. انتظار می رود کارتر به سادگی بتواند تأیید سنا را برای سمت جدید خود به دست آورد. در همین حال، یک مقام ارشد دولت کاخ سفید گفته چاک هیگل، وزیر دفاع مستعفی آمریکا نیز در مراسم معرفی کارتر شرکت خواهد کرد.

اما معرفی کارتر به عنوان وزیر دفاع در شرایطی صورت می گیرد که چند نامزد احتمالی این سمت طی روزهای اخیر عدم تمایل خود را برای کسب کرسی وزارت دفاع اعلام کرده بودند. جک رید، سناتور دموکرات که از مقامات سابق ارتش آمریکا نیز هست، با انتشار بیانیه ای پیش از اعلام رسمی خبر استعفای هیگل، اعلام کرده بود تمایلی به کسب سمت مذکور ندارد.

میچل فلورنی، از مقامات سابق پنتاگون و کارل لوین، سناتور دموکرات که در حال حاضر ریاست کمیته نیروهای مسلح سنا را بر عهده دارد نیز از رقابت برای کسب این سمت کناره گیری کرده بودند. گفتنی است پیشتر رابرت
گیتس و لئون پانه تا، وزرای پیشین دفاع، در اظهارنظرهایی از روند مدیریت سیاست های نظامی دولت آمریکا انتقاد کرده بودند. از سوی دیگر، طی هفته های اخیر و به ویژه در جریان استعفای چاک هیگل، گزارش های مختلفی درباره وجود اختلاف میان کاخ سفید و پنتاگون در موضوعات نظامی منتشر شده بود.

به هر حال، اشتون کارتر که اکنون به عنوان وزیر دفاع جدید معرفی می شود، در فاصله اواخر سال ۲۰۱۱ تا اواخر سال ۲۰۱۳ به عنوان قائم مقام وزارت دفاع فعالیت کرده بود. اکنون وی زمانی به عنوان وزیر دفاع انتخاب شده که کنگره آمریکا نسبت به کاهش بودجه نظامی این کشور انتقادات شدیدی دارد.

اما در شرایطی که به طور معمول، جلسه تأییدیه کنگره برای نامزدهای وزارتخانه های حساس به محملی برای انتقاد از سیاست های رئیس جمهور تبدیل می شود، انتظار می رسود که کارتر در سنا با چالش خاص و قابل توجهی مواجه نشود. جان مک کین که از ماه ژانویه ریاست کمیته نیروهای مسلح سنا را بر عهده خواهد گرفت، اخیراً به شدت از سیاست های اوباما در امور نظامی انتقاد کرده، اما از معرفی کارتر حمایت کرده است.

به هر ترتیب، کارتر به عنوان وزیر دفاع جدید، با چالش ها و دشواری های مهمی روبرو خواهد بود. مهمترین این چالش ها شامل مبارزه با تروریست های داعش در عراق و سوریه، جنبه نظامی تلاش ها برای مبارزه با بیماری ابولا در آفریقا و همچنین پایان دادن به تجاوزهای جنسی در میان نیروهای ارتش آمریکاست. از سوی دیگر، جمهوری خواهان نیز خود را برای مبارزه همه جانبه با روند کاهش بودجه نظامی آمریکا آماده می کنند.

کارتر در حال حاضر، در موسسه هوور در دانشگاه استنفورد پژوهشگر مهمان بوده و در موسسه مطالعات بین المللی فریمن اسپوگلی نیز تدریس می کند. وی همچنین یکی از مدیران ارشد در بنیاد مارکل است که در زمینه تدوین راهبردهایی برای استفاده مفیدتر از فناوری از سوی آمریکایی ها فعالیت می کند.

همان گونه که اشاره شد، کارتر در فاصله اکتبر ۲۰۱۱ تا دسامبر ۲۰۱۳ سمت قائم مقام وزارت دفاع را بر عهده داشت. در این دوره، وی به عنوان افسر ارشد عملیاتی، بر نحوه هزینه کردن بودجه سالانه ۶۰۰ میلیارد دلاری این وزارتخانه و همچنین بیش از ۲.۴ میلیون کارمند نظامی و غیرنظامی آن نظارت می کرد و همزمان، مدیریت عملیات های مختلف در سراسر جهان را بر عهده داشت.

از آوریل ۲۰۰۹ تا اکتبر ۲۰۱۱، وی به عنوان معاون وزیر دفاع در امور دارایی ها، فناوری و لجیستیک فعالیت می کرد و مسئولیتش شامل حوزه های فناوری، سیستم ها، خدمات، پایگاه ها و زیرساخت ها، انرژی و محیط زیست در بخش های مرتبط با وزارت دفاع بود و نحوه هزینه بودجه ۵۰ میلیارد دلاری بخش تحقیق و توسعه نظامی را نیز تعیین می کرد.

پیش از آن، کارتر به عنوان استاد دانشگاه هاروارد و رئیس دانشکده روابط بین الملل، علوم و امنیت این دانشگاه فعالیت می کرد. در فاصله سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۶، وی مشاور وزیر دفاع در سیاستگذاری امنیتی بین المللی بود که وظیفه سیاستگذاری در امور مربوط به دولت های سابق اتحاد شوروی، امور راهبردی و سیاست های مرتبط با سلاح های هسته ای را بر عهده داشت. گفتنی است وی مدرک دکترای خود را در سال ۱۹۷۹ در رشته فیزیک نظری از دانشگاه آکسفورد اخذ کرده است.
مرجع : تابناک
کد مطلب : ۲۷۰۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.