۰

امید اصلاح‌طلبان به نبرد روحانی با قوه قضائیه و دستگاه‌های امنیتی

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۴
در ادامه سلسله مواضع رسانه‌ها و مقامات غربی درباره تاثیر احتمالی توافق هسته‌ای بر فضای سیاسی ایران، یک خبرگزاری انگلیسی از امیدها به «ایجاد اصلاحات داخلی» در این کشور سخن گفته است.

در گزارش رویترز تحت عنوان «فعالان ایرانی با امید به اصلاحات داخلی از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند»، از امیدواری‌های «فعالان حامی دموکراسی» برای باز شدن فضای سیاسی ایران تاکید شده و ادعاهایی درباره عدم اجرای «قول‌های رئیس‌جمهور حسن روحانی» برای این منظور مطرح شده است.

در این گزارش با اشاره به حمایت برخی چهره‌ها از قبیل کارگردانان، وکلا و فعالان حقوق بشر حامی فتنه از «توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵» و انتشار فیلمها و کلیپهایی در این زمینه آمده است: «در بسیاری از این فیلمها از کنگره آمریکا خواسته شده که در رای‌گیری ماه آینده توافق را تصویب کنند».

در این گزارش از چهره‌هایی از قبیل «جعفر پناهی» و «نسرین ستوده» که ضدیت آنها با جمهوری اسلامی ایران و حمایتشان از فتنه ۸۸ بر کسی پوشیده نیست، نقل و قول شده است. آنها ضمن درخواست برای حمایت از توافق هسته‌ای ابراز امیدواری کرده‌ان که این توافق سبب «ترویج دموکراسی» و «ایجاد اصلاحات داخلی» شود.

خبرگزاری انگلیسی با ناخرسندی از آنچه «خروج اصلاح‌طلبان از سیاست ایران از سال ۲۰۰۹»(سال ۸۸)، در توصیفی جهت‌دار درباره انتخابات سال ۹۲، از «امیدها به اجرایی شدن قولهای انتخاباتی رئیس‌جمهور روحانی در رفع محدودیتهای سیاسی» ایجاد شد؛ قولهایی که به ادعای رویترز تاکنون عملی نشده است.

در ادامه این گزارش سراسر ضد ایرانی که وحدت ملی و یکپارچگی نهادهای مسئول ایران را هدف قرار داده، از «امیدها و انتظارات اصلاح‌طلبان به جنگ روحانی برای ایجاد اصلاحات سیاسی علیه نیروهای مستقر در قوه قضاییه و دستگاه‌های امنیتی» تاکید شده است.

در همین ارتباط «حمیدرضا جلایی پور» یکی از چهره‌های جنجالی «اصلاح‌طلبان» به رویترز گفت: «روحانی بر تعامل خارجی تمرکز کرده است اما اکنون انتظار آن خواهد رفت که از سرمایه سیاسی(خود) برای اجرا و عمل کردن به دیگر قولهایش استفاده کند».

وی که عضو شورای مرکزی جبهه منحله مشارکت است؛ گروهی که به دلیل فعالیتهای غیرقانونی بویژه در انتخابات سال ۸۸ توسط قوه قضاییه منحل شده، در مصاحبه با این رسانه انگلیسی بر لزوم بهبود روابط ایران با غرب تاکید کرده است.

جلایی پور به خبرگزاری رویترز گفت: «از بن‌بست با غرب تندروها در ایران سود برده‌اند و جامعه مدنی صدمه دیده است».

این اولین بار نیست که غربی‌ها بر لزوم سرمایه‌گذاری برای ایجاد «اصلاحات داخلی» در ایران پس از توافق هسته‌ای سخن گفته‌اند.

پیشتر یک اندیشکده آمریکایی در مطلبی به سران واشنگتن توصیه کرد باید به دنبال ترویج اصلاحات سیاسی در ایران پساتوافق باشیم و نیز ارتباط با نهادهای غیردولتی و مدنی ایران باید تقویت شود
مرجع : فارس
کد مطلب : ۵۵۷۹۶
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.