۰
روحانی در همایش روز ملی روستا:

دولت به وظیفه خود درباره فاجعه منا واقف است/ وزیر امور خارجه یکی از قهرمانان ملی تاریخ ماست

تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۲
دولت به وظیفه خود درباره فاجعه منا واقف است/ وزیر امور خارجه یکی از قهرمانان ملی تاریخ ماست
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح دوشنبه در همایش ملی روز روستا که در سالن اجلاس سران برگزار شد، در ابتدای سخنان خود به موضوع روستا اشاره کرد و افزود: بسیار خوشحالم که امسال نیز خداوند این توفیق را داد در خدمت شما عزیزانی که از سراسر کشور به نام روستا و برای توسعه روستا و حرکت روستا به نقطه مطلوب در اینجا اجتماع کرده اید باشم.
وی ادامه داد: روستا زیبایی های خود را دارد، این نه از آن جهت که من خود روستازاده ام و به روستایی بودن خود نیز افتخار می کنم بلکه از آن جهت که روستا محور فرهنگ این مرز بوم است.
رییس جمهوری اضافه کرد: همه بزرگان گذشته این دیار و بسیاری از بزرگان امروز، عالمان، اندیشمندان، سیاستمداران، اصحاب فرهنگ و هنر، انقلابیون،سرداران و شهدای بزرگ از روستا هستند.
روحانی اظهار داشت: روستا همان نقطه ای است که از این نام قبل از هر چیز صفا، صداقت، مهربانی و عشق به اسلام، دین و خاندان رسالت و تولید، کار و کوشش تبادر می شود.
وی با بیان اینکه آنچه از روستا به ذهن انسان می آید سخت کوشی توام با صفا و صداقت است، فزود: ما به هویت دینی، فرهنگی، ایرانی، اسلامی و یک عزم راسخ برای یک حرکت جدید نیاز داریم.

**دولت به وظیفه خود درباره فاجعه منا واقف است
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: به محضر ملت ایران و همه ملل اسلامی بویژه خانواده های جانباختگان فاجعه منا که واقعه بسیار تاثر انگیز و غم آور بود، تسلیت می گویم.
روحانی اظهار داشت: حاجیانی که به دلیل بی کفایتی ، بی تدبیری ، عدم برنامه ریزی و یا احیانا تقصیرهایی که باید بررسی شود در یک شرایط بسیار دردآور جانشان را از دست دادند.
وی اضافه کرد: این همه دوربین در منا وجود دارد و اتاق های مانیتور آنها لحظه به لحظه تمام خیابان ها و تمام جمعیت را رصد می کنند و حتی می توانند از جمعیت و افراد عکس و فیلم بگیرند . ضمن اینکه برای حضور در منا تقسیم بندی شده است که چه ساعت حجاج و از کدام کشور برای رمی جمرات بیایند.
رئیس جمهوری ادامه داد: چنین حادثه درکشوری رخ می دهد که آن همه هلیکوپتر، هواپیما و پول نفت در اختیار دارد. این بی تدبیری در آغاز حادثه و همچنین بی تدبیری در ادامه حادثه وجود داشته است.
روحانی اضافه کرد: ۵-۱۰ دقیقه نخست و یا دقایق اول قابل قبول است اما اینکه این همه ساعت زایران خانه خدا زیر آفتاب با تشنگی مانده اند، قابل قبول نیست.
رئیس جمهوری یادآور شد: از سال ۶۳ به حج مشرف نشده ام، پیش از آن زمان که مشرف شده بودم همه تجهیزات و هلیکوپتر در منا و عرفات وجود داشت؛ واقعا وقوع این حادثه جای تاسف است .

**وزیر امور خارجه یکی از قهرمانان ملی تاریخ ما است
روحانی اضافه کرد: البته دولت به مسوولیت خود واقف است و خوشبختانه ندای مظلومیت در حضور سران جهان در سازمان ملل به گوش جهانیان رسانده شد و وزیر امور خارجه که یکی از قهرمانان ملی در تاریخ ما است، همه تلاش خود را از لحظه نخست با مسوولین سیاسی در سطح جهان و دبیر کل سازمان ملل انجام داد.
رئیس دولت تدبیر و امید همچنین با اشاره به تلاش های وزیر بهداشت در پیگیری فاجعه منا گفت : در امر سلامت نیز زحمات دکتر قاضی زاده را شاهدیم؛ تلاش،پیگیری و حضور وی با همه پیچیدگی ها و مشکلاتی که پس از فاجعه منا وجود داشت، بسیار مهم بود. همچنین وزیر کشور و دیگر مسوولین که با هماهنگی زیر نظر معاون اول رییس جمهوری تلاش های بسیاری انجام دادند.

**ادامه پیگیری های فاجعه منا
روحانی با تاکید بر اینکه دولت اقدامات خود را در خصوص فاجعه منا ادامه می دهد، افزود: بیش از ۲۰ کشور، عزیزان خود را در این فاجعه از دست دادند اما ایران نخستین کشوری بود که توانست پیکرهای جانباختگان را به کشور بازگرداند، بیشترین تلاش برای شناسایی جانباختگان را انجام دهد و همچنین بیشترین تحرک درسطح دنیا برای این فاجعه داشته است.
رئیس جمهوری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب زیباترین کلمات را در این حادثه بیان کردند و ملت بزرگ ایران صبور ، سرافراز و قدرتمند با یکدیگر همدلی و همنوایی کردند که بیان من از تجلیل این ملت قاصر است .
رئیس جمهوری توضیح داد: شاهدیم که هنگامی که این پیکر های مطهر فاجعه منا به استان ها می رسد چه اجتماع و حضوری از مردم بوجود می آید و این علاوه بر دلداری و تسلیت به خانواده آن عزیزان، نشان دهنده انسجام، وحدت ملی و یک کشور یکپارچه و متحد است.
روحانی ادامه داد: ما همه به ایرانی بودنمان افتخار می کنیم و البته اسلام جای خود دارد و در وهله نخست به مسلمان بودنمان، عشق به خاندان رسالت و انقلاب اسلامی مان افتخار می کنیم .

**به موقع به برخی حرف ها پاسخ خواهم داد
رییس دولت تدبیر و امید گفت: آنچه ما در این دو سال به دست آوردیم به دلیل امید، حضور، مشارکت و تلاش مردم بود. اگر توانستیم در مذاکرات هسته ای به یک افتخار بزرگ تاریخی برسیم، حال بگذریم از برخی حرف ها، من به موقع پاسخ خواهم داد.
روحانی اضافه کرد: همه رهبران دنیا بدون استثنا به جز یک رژیم غاصب اشغالگر منفور که عصبانی است، تمام کشورها و تمام سران دنیا توافق هسته ای را کار عظیمی می دانند. کاری شده که نه فقط در این دهه بلکه در دهه های گذشته بی مانند است.
وی اضافه کرد: ۱۰۰ سال اخیر را ببینید؛ یک کشور به اصطلاح در حال توسعه در برابر ۶ قدرت دنیا که عضو دائم سازمان ملل هستند دو سال پیاپی مذاکره می کند و این کشورها در برابر جمهوری اسلامی ایران ۲ سال پیاپی گفت و گو کردند و سپس به سندی دست یافتیم که هیچ کسی در دنیا نیست که بگوید ایران در این مذاکرات ناموفق بوده است.

** برخی به نفع چه کسی می خواهند افتخار ملت ایران را زیر سوال ببرند
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: همه اذعان دارند که ایران به توفیق بزرگ دست یافته و این افتخار ملت ایران است. آنهایی که می خواهند افتخار ملت ایران را زیر سوال ببرند به نفع چه کسی این کار را می کنند، ما یک ملت و قدرت هستیم و صحنه های افتخار متعلق به ما است.
روحانی ادامه داد: اگر کشاورزان توانستند در سال جاری در زمینه تولید گندم از ۴.۸ میلیون تن دو سال قبل و ۶.۷ میلیون تن سال گذشته به بالای ۸ میلیون تن تولید برسند، این افتخار متعلق به همه مردم ایران است.
روحانی با تاکید بر اینکه افتخارهای ملت ایران به گروه خاصی اختصاص ندارد، اظهار داشت: اگر ورزشکاران و دانشمندان ما پیروز شدند، افتخار همه ما است، ما ملت واحدی هستیم و افتخار می کنیم به همه حرکت های پرشتابی که این ملت عظیم و بزرگ در راه تعالی و پیشرفت خود داشته و خواهند داشت.

** در هفته ها و ماه های آینده همه دیوارهای تحریم را فرو می ریزیم
رییس جمهوری گفت: ما امروز شرایط بعد از برجام و تحریم را می بینیم و به حول و قوه الهی در هفته های آینده و ماه های پیش رو همه دیوارهای غلط تحریم را فرو می ریزیم.
روحانی ادامه داد: آن شرایط یک شرایط آرامتری خواهد بود که در تولید و سرمایه گذاری تلاش کنیم.
وی توضیح داد: بسیاری از کشورهای دنیا با گروه های درجه یک خود به ایران می آیند و اکنون گفت و گوهای اقتصادی در مورد خرید کالا نیست بلکه بحث سرمایه گذاری و انتقال فناوری است.

**امیدواریم شاهد حماسه دیگر در انتخابات اسفندماه باشیم
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کسی تصور نکند در تحلیل سیاسی و فکری تفاوتی بین روستاییان و شهرنشینان وجود دارد. روستاییان همچون شهری ها مسایل را به خوبی درک می کنند و در انتخابات ۹۲ نشان دادند که چگونه مسایل را به دقت تحلیل می کنند و ان شاءالله در انتخابات پیش رو هم همین طور خواهد بود.
روحانی با بیان این که روستاییان ما به کسانی رأی خواهند داد که لایق ترین ها برای خدمت به این مردم و کشور هستند، گفت: ما دلمان می خواهد دوباره یک حماسه و افتخار دیگر در اسفندماه شاهد باشیم.
وی با اشاره به نقش مهم روستاییان در انقلاب ، دفاع مقدس و امروز در تولید و افتخارات ملی، اضافه کرد: یکی از افتخارات ملی ما صحنه انتخابات خواهد بود، حضور مردم پای صندوق آرا و انتخابات مهم است.

**از نظر دولت این جناح و آن جناح فرقی ندارد، مهم آن است ملی بیندیشند
رییس دولت یازدهم تاکید کرد: از نظر این دولت، این حزب و آن حزب، این جناح و آن جناح تفاوتی ندارد؛ آنچه مهم است صالح ترین و قوی ترین افراد و کسانی هستند که ملی می اندیشند، به فکر کشور هستند و جامعه و کل کشور را می بینند.
روحانی گفت: ما باید در مسایل مهم کشوری نگاه ملی داشته باشیم نه جناحی و گروهی و آنهایی که دارای این دید هستند، باید وارد صحنه شوند.

**علم، درمان و اشتغال نباید کالای شهری باشد
رییس جمهوری ادامه داد: ما ضمن خدمت رسانی به روستاها باید دو مساله را حل کنیم. نخست؛ خدمات عمومی باید به روستاها همچون شهرها گام به گام ارتقا یابد. نباید علم، درمان و اشتغال کالای شهر باشد ، باید همه دست به دست هم دهیم و خدمات عمومی را به روستاها منتقل کنیم.
روحانی با اشاره به این که در دو سال گذشته گام های بسیار مهمی در زمینه درمان و بهداشت برداشته شده است، افزود: استقرار پزشکان همچنین پزشکان متخصص در مناطق روستایی و ایجاد مراکز درمانی برای این است که یک روستایی مجبور نشود برای درمان به نقطه دیگری برود.
وی یادآور شد: هنگامی که از تمرکززدایی سخن می گوییم فقط موضوع، مدیریت نیست بلکه شامل همه زمینه ها می شود؛ بنابراین باید بتوانیم علم، دانش و فناوری را نیز به مناطق روستایی ببریم.
رییس دولت یازدهم با اشاره به موضوع خشکسالی و کاهش منابع زیرزمینی آب اظهار داشت: یکی از دعاها در کتیبه های ما در زمان کوروش این است: خدایا ما را از خشکسالی و دروغ دور بدار. دروغ را که تجربه کردید و دیدید چه بلایی بر سر ما آورد. خشکسالی را هم که متاسفانه شاهد هستید.
روحانی ادامه داد: این که اینجا گفته شد ابرها را بارور کنیم ، می توان این کار را انجام داد اما اینها اقداماتی است فرعی. ما مشکل خشکسالی داریم، هرچند که دستمان به سوی آسمان است و از لطف خدا مأیوس نمی شویم.
وی گفت: همه خشکسالی ها در سطح جهان به رفتار نادرست بشر با طبیعت بازمی گردد. هنگامی که درست از طبیعت استفاده نمی کنیم پیامدهایش نیز این گونه است.
وی با اشاره به اهمیت بهره وری آب اظهار داشت: با کشاورزی سنتی نمی توانیم در روستاها مردم را ثروتمند کنیم، ناچاریم تحول ایجاد کنیم و شکل زمین های زراعی را بر مبنای بهره وری تغییر دهیم. باید زمین های کشاورزی را تجهیز و زه کشی را طبق بهره وری عوض کنیم. باید با کمترین آب بیشترین محصول را به دست آوریم و همچنین برای کشاورزان اقدامات تشویقی در نظر بگیریم.
رییس جمهوری انتقال فناوری های نو به روستاها را نیز موضوع مهمی دانست و گفت: فناوری های نو برای محیط زیست و آب ضروری است. ما ناچاریم از فناوری های نو استفاده کنیم و این کار قدم به قدم انجام می شود.

**اقدامات دولت یازدهم درباره توسعه روستاها
روحانی افزود: ان شاءالله در شرایط بعد، وضع ما بهتر می شود و دولت در زمینه اقدامات و خدمات عمومی در حد توان پیش خواهد رفت.
وی با اشاره به احداث ۶ هزار کیلومتر جاده آسفالته برای روستاها طی دو سال قبل گفت: این اقدام خوبی است و ان شاءالله امسال تلاش می کنیم که ۴ هزار کیلومتر دیگر هم به جاده آسفالته روستاها اضافه شود.
رییس دولت یازدهم گفت: در زمینه آب نیز قدم های خوبی برداشته شد. ضمن این که روستاییان حتی در زمینه آب آشامیدنی مشکلات بسیاری دارند، به همین دلیل برنامه ریزی خوبی برای رساندن آب به آنها انجام شده است.
روحانی با اشاره به این که قرار است ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای آب روستایی دریافت شود، گفت: من قول می دهم که این اقدام انجام شود، چرا که کاری ضروری برای روستا است.
وی اظهار داشت: کار دیگری که دولت انجام می دهد، گازرسانی سریع به روستاها است که باید بگویم کاری عظیم و کم نظیری در دولت در این راستا انجام شده است.
رییس جمهوری با تاکید مجدد بر خدمات بهداشتی، راه، آب و همچنین خدمات ارتباطی به روستاها گفت: می توانیم در کنار اشتغال های رایج در روستا با ایجاد خدمات ارتباطی اشتغال نو نیز به وجود آوریم و این کاری مهم است.
روحانی اظهار داشت: می توانیم شرایطی فراهم کنیم که ان شاءالله روستاهای ما به عنوان مرکز امید، تولید و توسعه پایدار در کشور باشند و این کار در صورتی امکان پذیر است که روستاهای ما در مسیر توسعه پایدار قرار گیرد و به حول و قوه الهی این قدم را برخواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، روز ۱۵ مهرماه به عنوان روز روستا در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است.
نخستین همایش ملی روز روستا در ۱۳و ۱۴ مهرماه سال جاری با حضور رییس جمهوری ، وزرا و سایر دست اندکاران مرتبط با امور توسعه روستایی و همچنین ۱۱۰۰ نفر از اعضای شوراهای اسلامی روستاهای کشور با هدف بسترسازی برای طرح بیشتر مباحث مرتبط با روستاها و جلب توجه به اهمیت روستاها و همچنین پاسداشت روز ملی روستا برگزار می شود .
مرجع : میزان
کد مطلب : ۶۰۳۱۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.