۰
احمد خرم:

امیدی به تایید صلاحیت‌ اصلاح‌طلبان نداریم

تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۱
احمد خرم در همایش تجدید میثاق فرهنگیان اصفهان با آرمان‌های امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی که با تلاش انجمن اسلامی معلمان ناحیه پنج اصفهان برگزار شد،  با بیان اینکه سیاسیون اصلاح‌طلب و معتدل در انتخابات مجلس دهم به دنبال تشکیل مجلسی خردورز بودند که تندی رفتار مجلس ششم را نداشته باشد، ادامه داد: دیگر امیدی به تایید صلاحیت‌ها نداریم؛ انتشار لیست هزار نفری از تایید صلاحیت‌ها رسما از سوی ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان تکذیب شده و باید منتظر شد در زمان تجدید نظر شورای نگهبان صلاحیت همان چند اصولگرایی که احیانا در مرحله اول از قافله تایید صلاحیت‌ها جا مانده‌اند را احراز کند؛ پس اصلاح‌طلبان باید به ظرفیت‌های فعلی خود بسنده کرده و با همین بضاعت لیست‌های انتخابتی خود را معرفی کنند.خرم اضافه کرد: اصلاحات امیدوار به حضور کاهش یافته تندورها در مجلس دهم است. آثار تندروی‌ها در خارج از مرزهای ایران بسیار بیشتر از داخل به چشم می‌آید. سیاسیون کشور ابتدا باید با عقلانیت از تشنج‌آفرینی فاصله بگیرند و سپس برای رسیدن به سیاست تنش‌زدایی در تمام امور معقولانه سخن و رفتار کنند، چراکه تندروهای غربی منتظر حرکات شتاب‌زده و نامعقولانه عده‌ای در داخل هستند تا با استناد و استفاده از آنها وضع تحریم‌های ظالمانه را از سر بگیرند.

او ادامه داد: ساختار انتخابات در ایران باید یک بار دیگر نه توسط وزارت کشور یا مجلس بلکه توسط مشاوران آشنا به ساختارهای سازمانی و اداری کشور بازنگری و تجدیدنظر شود.

وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات گفت: اگر نگاهی به اسامی تایید صلاحیت‌شدگان کنید می‌بینید، جز تعدادی اصولگرایان سایر افراد این جناح به طور گسترده‌ای تایید صلاحیت شده‌اند، اما در جناح اصلاح‌طلب به جز چهار مورد در شهر تهران سایر نامزدها رد صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شده‌اند.

وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات تصریح کرد: در هشتمین انتخابات مجلس شورای اسلامی به همراه سه نفر از مدیران دولت اصلاحات در انتخابات نام‌نویسی کردیم و هر چهار تن با سه دلیل مشابه، یعنی عدم اعتقاد به اسلام و جمهوری اسلامی ایران، عدم التزام عملی به قانون اساسی و اصل ولایت‌فقیه و سوء شهرت در حوزه انتخابیه مشمول بندهای یک، دو و پنج ماده 28 قانون مربوطه قرار گرفتیم! در آن دوره 600 نامزد انتخاباتی به دلیل اطلاعات اشتباه فرم‌هایی که یکی از ارگان‌ها در تحقیقات محلی خود پر کرده بود رد صلاحیت شدند.

او اظهار کرد: اصلاح‌طلبان از نتیجه انتخابات 84 ضربه خوردند، اما درس نیز گرفتند. شاید بزرگترین اشتباه آنها ورود چهار کاندیدای اصلاح‌طلب در یک زمان در انتخابات بود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به دلایل پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری افزود: نتیجه مناظره‌ها به ویژه مناظره آقایان روحانی و قالیباف و کناره‌گیری آقای عارف از رقابت در انتخابات موجب شد کابینه تدبیر و امید تشکیل شود.

وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات گفت: نتیجه انتخابات 92 تاثیر بسیاری در وحدت اصلاح‌طلبان داشت. در این دو سال نیز اختلاف‌های احتمالی در شورای هماهنگی استان‌ها و در صورت ضرورت در شورای سیاست‌گذاری جبهه اصلاحات مطرح و به سرعت برطرف شد و همین امر بستر رسیدن به ساختار مناسب تشکیلاتی را فراهم کرد.

خرم با بیان اینکه مشکل بزرگ نظام سیاسی ایران نبودن سیستم تحزب است، اضافه کرد: اروپا نزدیک به 300 سال از رنسانس در قرن 15 تا قرن 18 میلادی ساختار حزبی نداشت، اما زیرساخت‌های تشکیل حزب را با استفاده از شخصیت‌های حقوقی موثر در وجوه اقتصادی و اجتماعی ملت‌ها مهیا کرد. تغییر سیستم سیاسی ایران در گرو برچیده شدن فرد محوری از اقتصاد دلالی کشور است و تا وقتی که اقتصاد ایران به اقتصادی جمع‌محور تبدیل نشود، زمینه فعالیت حزبی فراهم نشده و ساختار سیاسی ایران نیز بی‌تغییر خواهد بود.

او با بیان اینکه تحزب به معنای کسب کرسی‌های حاکمیتی در همه سطوح اعم از مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت توسط همه احزاب و گروه‌های سیاسی به نسبت آرای کسب شده است. آن وقت احزاب می‌توانند توانایی ظهور و بروز داشته، با یکدیگر ائتلاف کرده و از نتایج آن بهره‌مند شوند.

وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات با اشاره به برجام گفت: اگر گفت‌وگوهای هسته‌ای از سال 82 در دستور کار حاکمیت قرار گرفته بود، دستاوردهای هسته‌ای کشور بسیار بیشتر بود. ایران در صورت آغاز گفت‌وگوها از زمان دولت اصلاحات می‌توانست علاوه بر حق عضویت در WTO (سازمان تجارت جهانی)، حق غنی‌سازی غیر صنعتی و به دور از حساسیت‌های سیاسی را به دست آورد و از امتیاز خروج پرونده‌های حقوق بشری خود از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد استفاده کند، البته دولت یازدهم اکنون نیز حداکثر امتیازهایی که در حد توان خود در حوزه هسته‌ای بوده برای کشور کسب کرده و به موفقیت بسیار بزرگی دست یافته است.

وی تصریح کرد: اگر این دستاورد هسته‌ای توسط دولتی اصولگرا حاصل شده بود، حداقل سه روز جشن ملی در کشور اعلام می‌شد، اما می‌بینیم صداوسیما نیز تلاشی برای نشان دادن ابعاد حقیقی این دستاورد بزرگ نکرد، همه به سادگی از کنار این موفقیت عظیم گذشتند و با سردی و رخوت با آن برخورد کردند.

خرم ادامه داد: امام (ره) در منشور برادری در زمان اختلاف دو مجموعه مهم روحانیت یعنی جامعه روحانیت و مجمع روحانیون مبارز، هر دو گروه را به عدم تخطئه یکدیگر فراخواندند؛ اما آیا این فرموده امام در این دوران اجرا می‌شود؟ دولت نهم و دهم جناح رقیب خود را به کلی کنار گذاشت؛ در بسیاری از وزارتخانه‌ها حتی آبدارچی نیز تغییر کرد؛ زنگنه تنها وزیری بود که در سال 84 وزارت نفت را به دولت احمدی نژاد تحویل داد و در سال 92 دوباره تحویل گرفت بر اساس مستندات رسیده از این وزارتخانه در این 8 سال 40 هزار نیروی کارشناس خبره یا به اجبار بازنشست شده یا بازخرید شدند و در مقابل 190 هزار نیروی کار جدید در این مجموعه به کار گرفته شد.

او با بیان اینکه دولت در هشت سال دولت احمدی نژاد حجیم شد، گفت: بیش از یک و نیم میلیون نیروی جدید بی‌دلیل به مجموعه دولت اضافه شدند و عملا دولت به سمتی برده شد که هر آنچه به دست می آورد را یک‌جا خرج خود کند.

خرم گفت: حیف و میل اموال کشور، فساد اخلاقی و فساد مالی به صورت اختلاس، رشوه و رانت از دیگر عوارض تک‌صدایی است.

وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات ادامه داد: برای ریشه‌کن شدن فساد همه مسئولان تراز اول کشور باید عزم جدی داشته و پیگیر رفع کامل انواع مفاسد اجتماعی و اقتصادی باشند.

خرم با تاکید بر اینکه در پرونده‌های مربوط به مفاسد کلان هیچگاه نامی از اصلاح طلبان برده نشده است، افزود: گفته می‌شد که در زمان احمدی نژاد بیش از 100 پرونده مشابه مفاسد سه هزار میلیارد تومانی در مراجع قضایی در حال پیگیری بود.
مرجع : ایلنا
کد مطلب : ۷۰۴۰۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.