چه غذاهایی برای نفخ معده مضر است؟
تاریخ انتشار
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۴
به گزارش عصر تعادل پژوهشگر طب سنتی گفت: افرادی که دچار نفخ و سنگینی معده هستند باید از خوردن لبنیات، سالاد، ترشیها، سرکه و آبغوره خودداری کنند.
کیمیا علوی پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «پرهیزهای غذایی برای مبتلایان به نفخ معده»، اظهار داشت: بسیاری از بیماران به هر علت که مراجعه کرده باشند، دچار سوءهاضمه هستند. برخی بعد از صرف غذایی معمولی، آنقدر سنگین میشوند که به آسانی نمیتوانند راه بروند و ترجیح میدهند لم داده یا دراز بکشند.
وی ادامه داد: بسیاری از آنان دچار نفخ (جمع شدن گاز زیاد در معده و یا روده) میشوند؛ بعضی از آنها از آبریزش شبانه دهان ناراحت هستند و بسیاری از آنها از غذا خوردن میترسند؛ زیرا پس از آن دچار برگشت مواد از معده به مری میشوند و اصطلاحاً ترش میکنند.
این کارشناس طب سنتی افزود: کندی هضم هم از شکایات دیگر آنان است. اغلب کسانی که مبتلا به کبد چرب هستند یا به افزایش کلسترول و تری گلیسیرید دچارند، از این نشانهها نیز رنج میبرند؛ این نشانهها معمولاً به سبب کاهش گرمی معده و افزایش تری آن روی میدهد؛ در واقع، غلبه سردی و تری در معده با نشانههای گفته شده، مشخص میشود.
علوی اضافه کرد: برای این بیماران، خوردنیها و نوشیدنیهایی همچون ماست و دوغ، پنیر بی نمک، خامه و سرشیر، شیر سرد به خصوص هنگام ناشتا، خیار و گوجه فرنگی، سالاد شیرازی و سالادهای مجلسی به خصوص با سس مایونز، کدو و کلم میوههای تابستانی که هنوز کاملاً شیرین نشده باشند،کیوی پرتقال و گریپ فروت، نوشیدن زیاد آب بدون تشنگی، ترشیها، سرکه و آبغوره مضر است.
وی متذکر شد: بعضی از بیماران وقتی این فهرست را میبینند، با نارضایتی میپرسند: «پس چه بخوریم؟» این افراد درست نمیدانند که با خوردن همین خوراکیها به این وضع بد و ناخوشایند دچار شدهاند و علاوه بر ناراحتیهای گوارشی، مشکلات دیگری مانند بد رنگی پوست، چاقی، بی حالی، رخوت و سستی هم با این خوردنیها بدتر میشود.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: البته همه این پرهیزها پس از درمان مناسب و کافی به تدریج قطع میشوند و فرد میتواند با رعایت برخی تدابیر از آنها استفاده کند.
کیمیا علوی پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «پرهیزهای غذایی برای مبتلایان به نفخ معده»، اظهار داشت: بسیاری از بیماران به هر علت که مراجعه کرده باشند، دچار سوءهاضمه هستند. برخی بعد از صرف غذایی معمولی، آنقدر سنگین میشوند که به آسانی نمیتوانند راه بروند و ترجیح میدهند لم داده یا دراز بکشند.
وی ادامه داد: بسیاری از آنان دچار نفخ (جمع شدن گاز زیاد در معده و یا روده) میشوند؛ بعضی از آنها از آبریزش شبانه دهان ناراحت هستند و بسیاری از آنها از غذا خوردن میترسند؛ زیرا پس از آن دچار برگشت مواد از معده به مری میشوند و اصطلاحاً ترش میکنند.
این کارشناس طب سنتی افزود: کندی هضم هم از شکایات دیگر آنان است. اغلب کسانی که مبتلا به کبد چرب هستند یا به افزایش کلسترول و تری گلیسیرید دچارند، از این نشانهها نیز رنج میبرند؛ این نشانهها معمولاً به سبب کاهش گرمی معده و افزایش تری آن روی میدهد؛ در واقع، غلبه سردی و تری در معده با نشانههای گفته شده، مشخص میشود.
علوی اضافه کرد: برای این بیماران، خوردنیها و نوشیدنیهایی همچون ماست و دوغ، پنیر بی نمک، خامه و سرشیر، شیر سرد به خصوص هنگام ناشتا، خیار و گوجه فرنگی، سالاد شیرازی و سالادهای مجلسی به خصوص با سس مایونز، کدو و کلم میوههای تابستانی که هنوز کاملاً شیرین نشده باشند،کیوی پرتقال و گریپ فروت، نوشیدن زیاد آب بدون تشنگی، ترشیها، سرکه و آبغوره مضر است.
وی متذکر شد: بعضی از بیماران وقتی این فهرست را میبینند، با نارضایتی میپرسند: «پس چه بخوریم؟» این افراد درست نمیدانند که با خوردن همین خوراکیها به این وضع بد و ناخوشایند دچار شدهاند و علاوه بر ناراحتیهای گوارشی، مشکلات دیگری مانند بد رنگی پوست، چاقی، بی حالی، رخوت و سستی هم با این خوردنیها بدتر میشود.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: البته همه این پرهیزها پس از درمان مناسب و کافی به تدریج قطع میشوند و فرد میتواند با رعایت برخی تدابیر از آنها استفاده کند.
مرجع : فارس