۰

«قیمت سکه» افزایش می‌یابد یا کاهش؟!

تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۵۸
«قیمت سکه» افزایش می‌یابد یا کاهش؟!
طی روز‌های اخیر بازار سکه جهشی بی‌سابقه را تجربه کرده است. قیمت سکه ظرف یک‌هفته نزدیک پنج درصد، در یک‌ ماه معادل ۹ درصد، در شش‌ماه حدود ۱۴ درصد رشد داشته است و در بازه یک‌ساله با ثبت بازدهی تقریباً ۳۷ درصدی حتی از دلار بازار آزاد با بازدهی مثبت ۳۱ درصد جلوتر حرکت کرده است.
 قیمت سکه امامی امروز دوشنبه ۱۴ آذر همزمان با آغاز خرید و فروش‌های بازار به ۱۷ میلیون و ۷۵۲ هزار تومان ارتقا پیدا کرد و نسبت به دیروز ۱۲۷ هزار تومان رشد داشت. همزمان قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با رشد ۴۸ هزار تومانی به ۱۶ میلیون و ۹۴۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد و به یک قدمی محدوده ۱۷ میلیون رسید. سکه گرمی، اما بدون تغییر قیمت، سه میلیون و ۶۲۰ هزار تومان فروخته شد.
تغییر قیمت انواع سکه
انواع سکه شنبه یکشنبه امروز
امامی 17 میلیون و 427 هزار تومان  17 میلیون و 625 هزار تومان  17 میلیون و 752 هزار تومان 
طرح قدیم 16 میلیون و 700 هزار  تومان 16 میلیون و 897 هزار  تومان 16 میلیون و 945 هزار  تومان
گرمی سه میلیون و 610 هزار تومان سه میلیون و 620 هزار تومان سه میلیون و 620 هزار تومان
عوامل مؤثر در افزایش قیمت سکه
افزایش قیمت انس جهانی، کاهش ارزش سهام در آمریکا، تغییر و تحولات سیاسی جهان، مدیریت قیمت ارز
در بازار سکه چه خبر است؟در همین خصوص محمد کشتی آرای، رئیس پیشین اتحادیه طلافروشان عنوان کرد: «واقعا روند بازار را نمی‌توان پیش‌بینی کرد. زیرا متغیر‌های بسیاری وجود دارند که موجب شده‌اند، تحلیل آینده بازار امکان‌پذیر نباشد. اما در کل باید بگویم که طی چند روز گذشته ما شاهد افزایش قیمت انس جهانی بودیم که این نتیجه تغییر و تحولات سیاسی و اقتصادی در جهان است. به عنوان مثال قیمت نفت در این ماجرا دخیل بود یا حتی کاهش ارزش سهام در آمریکا یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت انس جهانی بود. در ایران هم با توجه به اینکه تا حدود زیادی قیمت ارز مدیریت شده است، باید بگویم که افزایش قیمت طی این روز‌ها نتیجه همین تحولات جهانی و افزایش قیمت طلای جهانی است.»
وی افزود: «در حال حاضر ما تقاضای اضافه در بازار نداریم. زیرا به هرحال بخشی از تقاضای موجود در بازار را عرضه اوراق قرضی بانک مرکزی که در خصوص سکه بود، برآورده کرده است؛ بنابراین داد و ستد‌ها روال عادی خودش را طی می‌کند. باید در نظر داشت که حباب سکه پالس مناسبی است در خصوص عرضه و تقاضا. برای اینکه از مسئله هم مطمئن شوید کافی است تغییرات حباب سکه طی این چند روز را مورد بررسی قرار دهید. طی این چند روز حباب سکه در حدود دو میلیون تومان بود و تغییرات خاصی نکرده و این بیانگر آن است که بازار در شرایط درست و معقول عرضه و تقاضا قرار دارد و حتی نقدینگی در بازار کاهش پیدا کرده است و می‌توان گفت که به نوعی یک رکودی هم در بازار وجود دارد.»
این تحلیلگر بازار طلا با اشاره به رویکرد بانک مرکزی برای مدیریت بازار سکه، گفت: «همانطور که اشاره کردم یکی از اقدامات موثر بانک مرکزی در کنترل بازار سکه، عرضه اوراق گواهی سکه بود و این تاثیر بسیار مثبتی در بازار داشت و شاید اگر این اقدام صورت نمی‌گرفت الان بازار به مراتب متلاطم‌تر بود. البته استقبال خوبی هم از این طرح شد و براساس آخرین آماری که من دارم، حدود ۲۷ هزار برگه از این اوراق فروخته شده است. نکته‌ای که بسیار اهمیت دارد این است که بعد از عرضه این اوراق، حباب سکه کاهش پیدا کرد. پیش از آن حباب سکه بالای دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود، ولی بعد از این عرضه، حباب هم کاهش پیدا کرد و بنابراین می‌توان آن را یک اقدام مفید از سوی بانک مرکزی دانست.»
بازار طلای جهانی روند نزولی داشته، بازار ایران متفاوت است

عوامل مؤثر در افزایش قیمت سکه: برجام، مذاکرات هسته‌ای، قیمت ارز، وجود حباب 

در بازار سکه چه خبر است؟اما هومن زنگنه رئیس سابق اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان طلا و جواهر نظر متفاوتی دارد. او ضمن رد تاثیر بازار جهانی بر بازار داخلی گفت: «بالاخره ما در شرایط تحریم هستیم و بازار جهانی نمی‌تواند به طور کامل و صددرصدی رو بازار ما تاثیر بگذارد. بلکه عوامل دیگری هم دخیل هستند. مثل برجام و مذاکرات هسته‌ای و قیمت ارز به صورت کاملا مستقیم و قطعی روی بازار تاثیر می‌گذارد. از طرف دیگر ما در بازار سکه با یک حباب مواجه هستیم که همین هم حدود ۳ تا ۱۰ درصد روی قیمت‌ها تاثیرگذار است. علاوه بر این‌ها نزدیک شدن به پایان سال میلادی هم روی بازار طلا اثرگذار است.اما نکته بسیار مهم این است که اگر بازار طلای جهانی را در دو سه سال اخیر بررسی کنیم می‌بینیم که روند نزولی داشته است، اما بازار ایران کاملا متفاوت است و در این مدت روند صعودی داشته است. با همه این‌ها من فکر می‌کنم، قیمت طلا تا دو یا سه ماه آینده، به یک ثباتی در قیمت برسد.»
وی تاکید کرد: «به قطع یقین در بازار جهانی اتفاق چشمگیری رخ نخواهد داد و قیمت‌ها افزایش خاصی نخواهند داشت. اما در بازار داخلی پیش‌بینی و تحلیل وضعیت آینده بازار بسیار سخت و حتی غیرممکن است. مسئله عمده این روز‌ها بیشتر قیمت ارز است که بازار را متلاطم کرده است. همانطور که عرض کردم دربازار جهانی طی سه سال اخیر حدود ۲۵۰ دلار هر انس طلا کاهش داشته، اما آیا بازار ایران در این سال‌ها این‌گونه بود؟ ما در ایران شاهد افزایش هر انس ۱۸ عیار از ۱۲۰۰ دلار به ۱۵۰۰ دلار بودیم. این نتیجه بازار ارز است. وقتی دلار ۲۸ هزار تومان به ۳۵ هزارتومان می‌رسد، کار بازار طلا و سکه هم به چنین جایی که شاهدش هستیم ختم می‌شود.»
این تحلیلگر بازار طلا تصریح کرد: «این روندی که در بازار وجود دارد رکودی که این روز‌ها شاهدش هستیم را رقم زده است. واقعیت این است که تقریبا همه واحد‌های تولیدی یا تعطیل هستند یا صرفا با میزان اندکی از ظرفیتشان فعالیت می‌کنند. مغازه‌های بنکداری هم عملا فروش خاصی ندارند و مغازه‌های بازار هم تقریبا نیمه فعال هستند؛ بنابراین این وضعیت بازار از دو سو آسیب زا است. یک طرف رکودی که باعث تعطیل شدن این صنف شده است و از طرف دیگر عدم تمایل خریداران است؛ بنابراین تنها راه نجات از این وضع، صادرات است. یعنی اگر ظرفیت‌ها را فعال و صادرات محور تولید کنیم، می‌توانیم شرایط را بهبود ببخشیم در غیر اینصورت آینده خوبی برای بازار وجود نخواهد داشت.»
زنگنه در پایان با اشاره به عرضه اوراق گواهی سکه از سوی بانک مرکزی، گفت: «مطمئنا فروش اوراق و چاپ پول تاثیر تورمی دارد. اتفاقا یکی از اقدامات خوب دولت آقای رئیسی در سال ۱۴۰۰ این بود که اوراق عرضه و پول چاپ نکرد. نتیجه هم این شد که تورم نسبت به قبل شرایط مناسبی پیدا کرد. اما متاسفانه یکی از سیاست‌هایی که همواره بانک مرکزی اتخاذ کرده و همیشه آسیب‌زا بود، همین عرضه اوراق و چاپ پول است. واقعیت این است که ما باید به سفره مردم دقت کنیم. سفره مردم زمانی وضعیت مساعدی دارد که چرخش وجود داشته باشد. به این معنی که معدن‌دار بتواند محصول خود را عرضه کند، تولید کننده با حداکثر ظرفیت کار تولید و عرضه کند و فروشنده هم بتواند بفروشد؛ بنابراین مادامی که دولت‌ها به این مسئله توجه نداشته باشند، نمی‌توان انتظار بهبود اوضاع بازار را داشته باشیم.»
کد مطلب : ۱۵۳۵۴۱
برچسب ها :
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.
{ADVERTISE_DOC_LOCATION_13_BLOCK}