۰

رویکرد اصلاح طلبان به رهبری نزدیک تر است

تاریخ انتشار
شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۶
به گزارش عصر تعادل، علاقه رهبرانقلاب به آقاي صدر بيانگر كارنامه موفق يك ديپلمات است كه همواره دغدغه انقلاب، نظام، كشور و مردم داشته است، اما نه افراطي در كار داشته و نه تفريط‌كرده‌است.  متن گفت‌وگوي روزنامه «قانون» با سيد محمدصدر را در ادامه پي‌مي‌گيريم.

یکی از ظلم هایی که در حال حاضر چه به دولت و چه به وزارت خارجه می شود،اين است كه مردم نمی دانند قطعنامه های تحریم که صادر شد چه بلایی برسر کل مملکت و به‌ویژه اقتصاد كشور آورد. دانشگاه های ما به دلیل تحریم، فعاليت‌هاي تحقیقاتی‌شان عقب افتاده بود.صنعت بیمه، کشتیرانی و هواپیمایی تحریم شدند و از همه بدتر، وجهه كشور در جامعه بین الملل تا حد زيادي نزول پیدا کرد. کشوری که تحریم بین المللی می شود، یعنی این کشور از نظر بین المللی، کشوري منزوی است.
 
یکی از حرف‌هایی که آقای احمدی نژاد آن زمان می زد، غیر از اینکه قطعنامه ورق پاره‌ای بیش نیست و حرف‌هایی که در سطح ریاست جمهوری نبود، این بود که می گفت ما از اول انقلاب تحریم بودیم، تحریم چیزی نیست! ولي این یک مغالطه بود. ما از اول انقلاب تحریم بودیم، ولی تحریم بین المللی نبودیم، تنها تحریم آمریکا بودیم. 
 
بايد به مردم نشان داد كه در اين قطعنامه‌ آخري شوراي امنيت چه بلايي قصد داشتند بر سر ايران بياورند.بايد گفت كه همان بلایی که سر صدام و طالبان آوردند،قرار بود در اين كشور اجرا شود و با برجام تمام اين مسائل از بین رفت. با برجام خطر حمله نظامی از بین رفت و وجاهت بین المللی تا حد زیادی برگشت. مشکلات اقتصادی هم یکی پس از ديگري حل خواهد شد. 

در آمريكا نيز برخي جريان‌ها حضور دارند كه مانند تندروهاي داخلي در تلاش هستند تا برجام را زمين‌گير كنند و به گونه‌اي نشان دهند كه نتيجه‌اي ندارد.تندروهای آمریکایی، تندروهای داخل ایران (دلواپسان) که قدرت‌شان هم كاهش پیدا کرده، عربستان سعودی و اسرايیل، با هم هماهنگ عمل می‌کنند. یعنی عملکردشان به گونه ای است که می‌خواهند برجام را زمين‌بزنند.
 
 ترامپ صحبت هایی می کند ولی به یاد دارم در سال‌های دور، مقاله ای در روزنامه های آمریکایی در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می خواندم که مطلب جالبی نوشته و عنوان کرده بود، ريیس‌جمهور آمریکا تا زمانی که به کاخ سفید پا می گذارد، خودش است. یعنی تا قبل از آن در قالب تبلیغات انتخاباتی بوده که اظهارات فراواني را به زبان آورده است و روز اولی که پا در کاخ سفید می گذارد، یک گزارش از وزارت خارجه براي او می آید، روز دوم، یک گزارش از پنتاگون و وزارت دفاع می آید و روز سوم یک گزارش از سازمان سيا و روز چهارم شرکت‌هایی که حمایتش کردند و خلاصه اینکه هر کدام از این گزارش‌ها حاوی یک سری اطلاعات و واقعیات است كه حقيقت دنيا و كشور را به ريیس‌جمهور می فهماند.

حماس یک سازمان با تفكرات خاص است و طبیعی به نظر مي‌آيد که در چارچوب منافع خودشان، چه در فلسطین و چه در کل جهان عرب و اسلام حركت می‌کند. سران اين گروه عملکرد بشار اسد را در سرکوبی مخالفان قبول نداشتند و اين سبب تيره شدن روابط شد. 

بدون شك ما كه از برخي مسائل خبر داريم، برخي از نظرات و رويكردهاي اصلاح‌طلبان در سیاست خارجی را بسيار نزدیک به رهبري نظام می دانيم. بدون شك نزديك شدن جريان‌هاي سياسي اصلاح‌طلب به حاكميت به ويژه رهبرمعظم انقلاب براي كشور فوايد فراواني دارد كه اميدواريم در ادامه حادث شود، چرا كه منافع کشور و جمهوری اسلامی در این است.

البته با تحولی که در جامعه ایجاد شده و با رشد فرهنگی جمعیت جوانان و رسانه های مجازی، نظريات سياسي تغيير كرده است ولي جناح مقابل با توجه به این مسائل، احساس عقب ماندگی می کند. من که با تمام دوستان اصلاح‌طلب ارتباط دارم و می‌دانم که به ولایت فقیه اعتقاد دارند و خیلی جدی‌تر از آن جناح مقابل، به قانون اساسی پایبند هستند. اصلاح طلب یعنی فردي كه چارچوب نظام را قبول دارد و فکر می کند یک‌سری مشكلات نيز برسر راه است و می خواهد این اشکالات را برطرف و اصلاح کند تا این نظام مستحکم تر شود.
کد مطلب : ۱۱۰۷۰۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.