۰

​ادعای تکراری جزایر سه گانه اتحادیه اتحادیه عرب

تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۰
به گزارش عصر تعادل، نماینده دولت امارات در حالی به بهانه های گوناگون موضوع جزایر ایرانی ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک را مطرح می کند و مدعی می شود که این جزایر اشغالی است که رسانه های عربی- غربی در منطقه نیز با انتشار حقایق وارونه و دروغ پردازی سعی در تحریف افکار عمومی منطقه دارند.
 
طرح ادعاهای بی اساس و تکراری در بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب در مورد جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس در حالی است که حاکمیت ایران بر این جزایر، واقعیتی انکارناپذیر و ابدی است و اینگونه ادعاها و بیانیه های سراسر کذب نمی تواند خدشه ای بر حاکمیت ایران بر این جزایر وارد کند.
 
ادعای بی پایه و اساس و غیرقبال توجیه علیه حاکمیت سرزمینی ایران در حالی مطرح است که این ادعاها در تعارض با اصول حقوق بین الملل، منشور سازمان ملل و روابط خوب همسایگی محسوب می شود.
 
در حالی که جمهوری اسلامی ایران حاکمیت خود را بر جزایر ایرانی ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس همواره مورد تاکید موکد قرار داده است، برخی از نمایندگان کشور کوچک امارات با طرح ادعاهای تکراری و فاقد مبنا و اصول حقوقی، درصدد فضاسازی رسانه ای علیه مسلمات و حقایق متقن تاریخی و سرزمینی منطقه هستند؛ حقایقی که مورد تایید همه کنشگران صلح جو و ثبات ساز منطقه است و افزون بر آن، نگاه تاریخی و سرزمینی نیز به روشنی گویای همین مطلب است که حاکمیت این جزایر حکماً و مطلقاً از آن ایران می باشد.
از لحاظ جغرافیایی، هرمزگان یکی از استان های جنوبی ایران است که در ساحل خلیج فارس قرار گرفته و 14 جزیره با کارکردهای متنوع دارد که ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک از جمله جزایر آن است.
 
جزیره ابوموسی تا بندرعباس مرکز استان هرمزگان 283 کیلومتر فاصله دارد و از شمال به تنب کوچک و از شمال شرقی به جزیره تنب بزرگ نزدیک است و جنوبی ترین جزیره ایران است.
جزیره تُنب بزرگ نیز با وسعت حدود یازده کیلومتر مربع در جنوب جزیره قشم در استان هرمزگان واقع شده که از جنوب به جزیره ابوموسی، از شرق به عمان و از غرب به تنب کوچک ختم می شود.
 
 تمامی اسناد و حقایق متقن تاریخی به روشنی گویای این مطلب است که حاکمیت این جزایر متعلق به ایران و جزئی جدایی ناپذیر از سرزمین ایران است.
 
در حالی که جمهوری اسلامی ایران بر مبنای سیاست اصولی خود که مبتنی بر تامین امنیت، ثبات و برقراری صلح در خلیج فارس با کشورهای منطقه است، اقدامات گسترده تری را برای اعتماد سازی و گسترش اقدامات ثبات ساز در منطقه انجام داده است، اما طرح اینگونه ادعاهای تکراری از سوی کشورهای منطقه ای، فضای اعتماد و احترام متقابل را در معرض خطر قرار خواهد داد.
 
از سوی دیگر، وزارت آموزش و پرورش امارات با انجام اقداماتی چون تهیه کتاب و محتوای آموزشی مجعول در تایید ادعای خود، تمامی دانش آموزان مدارس این کشور را ملزم به گذراندن این کتاب درسی کرده و در صدد است تا فضای داخلی کشور خود را نیز به سمت پذیرش این ادعای باطل سوق دهد.
 
در حالی که اسناد متقن تاریخی و جغرافیایی بر حق حاکمیت سرزمینی ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ مهر تایید زده اند و این سه جزیره را جزء لاینفک خاک ایران دانسته اند، اظهارات مقامات امارات درباره جزایر سه‌گانه در واقع مصداق دخالت در امور داخلی ایران است که مغایر با فضای اعتماد و احترام متقابل در مناسبات میان دو کشور است.
 
در این میان، تلاش برخی کشورهای غربی - عربی و در راس آن آمریکا برای بزرگنمایی این موضوع و ایجاد شکاف در روابط دو کشور نخواهد توانست خللی در عزم دو کشور برای توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی وارد سازد و بدون تردید اقدامات مداخله جویانه دشمنان مشترک منطقه ای راه به جایی نخواهد برد.
 
حقیقت آن است که ایران و امارات به عنوان دو کشور همسایه و با دارابودن روابط نزدیک و صمیمی می توانند در بستری از تعامل و از مسیر گفت وگو سوتفاهم های موجود و اختلافات جزئی را برطرف سازند و اعتماد، احترام، دوستی و برادری خود را به همگان نشان دهند.
پرواضح است که حاکمیت مطلق جمهوری اسلامی ایران بر جزایر ایرانی ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس به عنوان یک حقیقت مسلم تاریخی و موضوعی غیرقابل مذاکره، همواره مورد تاکید قرار داشته و دارد.
کد مطلب : ۱۱۷۸۲۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.