۰

پایتخت جدید مصر، گران و جذاب

تاریخ انتشار
سه شنبه ۶ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۱۱
پایتخت جدید مصر، گران و جذاب
مصر قصد دارد بیش از شش میلیون نفر را به منطقه‌ای به مساحت ۶۹۹ کیلومتر مربع که قرار است پایتخت جدید باشد جذب کند. در حالی که سال‌ها تا تکمیل کامل این پروژه فاصله داریم خطوط حمل و نقل آنجا هنوز ناتمام مانده و یک برج تجاری غبار آلود در مرکز شهر دیده می‌شود.           دولت مصر قصد دارد ۴۰ هزار کارمند دولتی را به ناحیه اداری در پایتخت جدید در ماه ژانویه انتقال دهد. برای اجرای پروژه شهر جدید که به عنوان پایتخت اداری تازه مصر شناخته خواهد شد، ده‌ها میلیارد دلار هزینه برآورد شده است. این پروژه محور برنامه سیسی به منظور تبدیل مصر به کشوری مدرن در کنار پروژه‌های زیربنایی مانند گسترش کانال سوئز یک شبکه سراسری از بزرگراه‌ها، پل‌ها و تونل‌های جدید و یک شهر تفریحی در امتداد سواحل مدیترانه خواهد بود.              سیسی علیرغم بحران اقتصادی مصر این پروژه‌های گران قیمت را دنبال می‌کند که هزینه آن صد‌ها میلیارد دلار هزینه برآورد شده است. به گفته شرکت تحقیقاتی آکسفورد اکانامیکس مصر در سالیان آینده با بیش از یک تریلیون دلار بدهی داخلی و خارجی مواجه خواهد شد.
 
محور اصلی برنامه‌های سیسی برای یک کلان شهر جدید در کرانه قاهره بزرگ جابجایی رابطه و پیوند میان قدرت دولت از مناطق تاریخی نزدیک رود نیل است جایی که ساختمان‌های باستانی در حال فرو ریختن هستند، ترافیک سنگینی وجود دارد و ساکنان متراکم آن منطقه آنجا را به شدت شلوغ و پرازدحام ساخته اند.
 
منطقه دولتی پایتخت جدید با ردیفی از ساختمان‌ها که تداعی‌کننده معماری مصر باستان است به یک فضای تجمع بزرگ به نام میدان ملت، یک مسجد غول پیکر و یک کاخ ریاست جمهوری منتهی می‌شود. سیسی در ماه اکتبر گفته بود: "تمام مصر باید مانند پایتخت جدید باشد و این چیزی است که باید رویای شما باشد".
 
این پروژه به طور جدی در سال ۲۰۱۵ آغاز شد زمانی که مقام‌های مصری با مقام‌های امارات متحده عربی برای مشاوره در مورد ساخت و تامین مالی یک شهر جدید در ارتباط بودند. سیسی از اولین مدل برای پایتخت جدید در کنار "محمد العبار" سازنده برج خلیفه در دبی رونمایی کرد.            به گفته "ایمن اسماعیل" رئیس و بنیانگذار موسسه سازنده پایتخت جدید (که البته اکنون از مقام ریاست کناره گیری کرده، اما هنوز به عنوان مشاور با آن موسسه همکاری می‌کند) این مشارکت به سرعت به دلیل اختلاف نظر بر سر شرایط مالی یک سرمایه گذاری مشترک بی نتیجه باقی ماند. پس از آن، ارتش مصر مسئولیت اجرای پروژه را برعهده گرفت و طرح جدیدی توسط توسعه دهندگان محلی طراحی شد که به مراتب کم‌تر برای عابران پیاده مناسب بود و مناطق دولتی، تجاری و مسکونی را از یکدیگر جدا می‌کرد.
 
پایتخت جدید هم چنین قرار است شامل پارکی به طول بیش از ۲۰ مایل، فرودگاه و دانشگاه‌های متعدد باشد. منطقه تجاری اصلی چندین آسمان خراش از جمله یک آسمان خراش ۷۸ طبقه خواهد داشت که بلندترین آسمان خراش در قاره آفریقا خواهد بود.
 
از ورودی شهر با طاق‌های عربی برج نیمه ساخته شده در دوردست نمایان است. در یک منطقه مالی جداگانه ساختمان‌های بانک مرکزی مصر و سایر موسسات بانکی دولتی بر روی زمین‌هایی قرار دارند که هنوز آسفالت نشده اند. در توری برگزار شده از سوی دولت در ماه سپتامبر از ناحیه دولتی تعداد اندکی از مصری‌ها در خیابان‌های پایتخت تازه قدم زدند. تعدادی بوته و نخل کاشته شده بود، اما تقریبا هیچ سایه‌ای اطراف "میدان ملت" وجود نداشت.
 
"سامح العلایلی" استاد برنامه ریزی شهری در دانشگاه قاهره می‌گوید: "دولت پایتخت جدید را ساخت تا بگوید ما دولتی مدرن داریم و شبیه دبی هستیم. در واقعیت، اما این پروژه‌ای برای به نمایش گذاشتن آسمان خراش‌ها و نه رفع نیاز‌های واقعی کشور است".                          
کد مطلب : ۱۵۴۶۳۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.
{ADVERTISE_DOC_LOCATION_13_BLOCK}