۱

نظر لاریجانی درباره روابط ایران و عربستان

تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۲۴
شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و گاز پاکستان که در نشست عمومی لاریجانی با رهبران احزاب پاکستان سخن می‌گفت با تاکید بر اهمیت خط لوله گاز برای پاکستان گفت: ما به این موضوع به عنوان تعهد کاری نگاه نمی‌کنیم، بلکه سمبل برادری بین دو کشور است.

وی افزود: این را هم می‌دانیم که ایران ۹۰ درصد کار را از طرف خودش به اتمام رسانده و حدود ۲۵۰ کیلومتر تا مرز پاکستان باقی مانده است. نمی‌خواهم وارد جزییات شوم که در ۴ سال اخیر چه اتفاقی افتاده اما علی‌رغم تلاش جدی کشور پاکستان نتوانسته آن‌چه که به خود مربوط بوده را تکمیل کند. به آقای زنگنه وزیر نفت ایران اطمینان داده‌ام که این مساله به این خاطر نبوده که ما سعی خودمان را نکردیم اما وضعیت بین‌المللی جوری شد که نتوانستیم به انجام رسانیم.

وی ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد پیشرفت های خوبی باشیم و گفت که انتظار می‌رود در ۲۴ ماه آینده این پروژه تکمیل شود.

وزیر نفت و گاز پاکستان همچنین اظهار کرد: با یک سری از شرکت‌های ایرانی در مورد خرید محصولات پتروشیمی، ال ان جی و ال پی جی وارد مذاکره شده‌ایم و امیدواریم سهم همکاری‌های دو کشور گسترش پیدا کند و این خط لوله به میزان ۳ میلیارد دلار به میزان حجم روابط تجاری اضافه کند.

علی لاریجانی نیز پس از توضیحات وزیر نفت پاکستان تاکید کرد: خط لوله گاز حتما به نفع دو کشور است. چه بسا این‌که ایران به کشور ترکیه گاز ارسال می‌کند ضمن این‌که پروژه‌های دیگری برای کشورهای آسیای میانه داریم.

وی با بیان این‌که «پروژه گاز با پاکستان می‌تواند روابط جدید و پایداری را در منطقه ایجاد کند» گفت: مهم این است که کشورهای همسایه باید قدر همدیگر را در همه شرایط بدانند. از این‌که گفتید ظرف ماه‌های آینده پروژه گاز به نتیجه می‌رسد خوشحال شدم و به آقای زنگنه نیز توصیه می‌کنم هرچه سریع‌تر در این خصوص به نتیجه برسیم.

محمود خان اتکزی رهبر حزب ملی عوام پاکستان نیز در این نشست با تاکید بر این‌که «اگر صلح نباشد در منطقه پیشرفت نخواهیم کرد» گفت: فکر می‌کنم متاسفانه بی‌اعتمادی بین همسایه‌های بلافصل مثل افغانستان ، پاکستان و ایران وجود دارد که گاه همدیگر را متهم می‌کنند که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند. باید این بی‌اعتمادی‌ها رفع شود. امیدوارم با همکاری ایران، پاکستان و افغانستان پس از چند ماه شاهد باشیم که تروریست از منطقه می‌رود.

وی اظهار کرد: وحدت میان مسلمانان هیچ وقت شکل نمی گیرد مگر این‌که ایران و عربستان با هم متحد شوند.

علی لاریجانی نیز پس از اظهارات رهبر حزب ملی عوام گفت: اگر ایران ، پاکستان و افغانستان مصمم باشند با تروریسم مقابله کنند موفق می‌شوند؛ زیرا هم پاکستان سازمان اطلاعاتی قوی دارد و هم ایران. اگر اراده کنند با اشرار مقابله کنند موفق می‌شوند. برای مبارزه با تروریسم ما پای کار هستیم تا نگذاریم برخی اشرار در منطقه مرزها را خراب کنند.

رییس قوه مقننه کشورمان همچنین اظهار کرد: توصیه شما برای ایران و عربستان درست است ما هیچ مشکلی در این زمینه نداریم. ما مسلمانان همه امت واحده هستیم و نباید علیه هم کار کنیم. ما نه رقابت داریم و نه دشمنی می‌کنیم. واقعا مسلمان‌ها را برادر هم می‌دانیم؛ لذا برخی مسائل را باید با گفت‌وگو حل کرد.

آفتاب احمدخان شرپائو، رهبر حزب جمهوری خواه وطن پاکستان در این نشست گفت: دیروز خوشحال شدیم که پارلمان فرانسه به صورت نمادین فلسطین را به رسمیت شناخته است لذا معتقدیم مساله مهم ما منطقه‌ای است چرا که اگر مساله‌ای در افغانستان به وجود آید در ایران و پاکستان تاثیر می‌گذارد.

وی پیشنهاد اجلاس سه جانبه میان پارلمان‌های ایران، افغانستان و پاکستان را داد و از لاریجانی درخواست کرد تا در تهران نشست سه جانبه‌ای برگزار شود.

رییس مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: این مساله می‌تواند شروع خوبی برای حل مسائل پارلمانی باشد.

رییس قوه مقننه با تاکید بر اینکه برایمان مهم است که از مسلمانان حمایت کنیم، گفت: به ویژه در مسائل تروریسم در منطقه مشکلات زیادی را ایجاد کرده‌اند یعنی مسلمانان را به خودشان مشغول کرده که نفع آن را اسرائیل و آمریکا می‌برند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی اعزامی ایسنا به اسلام آباد طارق‌الله، از مقامات حزب جماعت اسلامی پاکستان نیز در این نشست با بیان اینکه این حزب در سال‌های اخیر تلاش کرده خشونت‌های فرقه‌ای را ریشه کن کند، گفت: بزرگترین مشکل تروریسم است و چه کسی بیشتر از پاکستان این مشکل را لمس کرده است؟ که نمونه آن بی‌نظیر بوتو است و خواستار این هستیم که در منطقه صلح داشته باشیم.

لاریجانی نیز در اظهاراتی بیان کرد: در رابطه با تروریسم باید ببینیم چگونه با علت برخورد کنیم نه با معلول. باید شناخت داشت تروریست چگونه به وجود می‌آید و تربیت می‌شود.

قاضی گلاب جمال، از حزب فاتا با بیان اینکه مهم‌ترین رابطه بین دو کشور روابط میان مردمان دو کشور است، گفت: انتظار می‌رود پروازهای بین مشهد و کویته بیشتر باشد تا زائران بتوانند به راحتی رفت و آمد کنند.

وی افزود: به ندرت رخ می‌دهد که رییس مجلس ملی پاکستان تمام رهبران احزاب را برای چنین جلسه‌ای دعوت کند.

همچنین ریاض حسین پیرزاده، از حزب وحدت مسلمین نیز خواستار تسهیل سفر زائران پاکستانی به مشهد شد و گفت: انتظار می‌رود هتل مناسبی به زائران اختصاص داده شود.

لاریجانی نیز اظهار کرد: به استاندار خراسان می‌گوییم که پیگیری کند.
کد مطلب : ۲۶۴۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.