۰

مدارس از نوع غیرانتفاعی

تاریخ انتشار
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۲
مدارس از نوع غیرانتفاعی
از زمان پیداش مدارس خصوصی با عنوان غیر انتفاعی تا امروز، بسیاری مدارس غیر انتفاعی را جایی برای راحت طلبی دانش اموزان و نمره گرفتن با پول می دانند.هر چند که این تفکر امروز تا حدودی اصلاح شده است و هستند مدارس غیر انتفاعی که با امکانات خوب دانش اموزان را به سوی کرسی های دانشگاه هدایت می کنند، اما با این حال هنوز هم بسیاری به دلیل هزینه های بالا و عدم امکانات و آموزش در حد هزینه ها از این مدارس گله دارند.

هر چند که مدرسه چه دولتي ، چه غير دولتي مکاني مقدس است که تنها هدف آن بالا بردن و ارتقا سطح سواد دانش آموزان و همچنين تربيت و پرورش آنها در محيطي پاک و سالم است اما در هر حال نکاتی در این خصوص باید مورد توجه واقع شود.
برخي مدارس غير انتفاعي از جمله مدارسي هستند که برخلاف اسم و ظاهر بسيار خوبي که در ميان مردم دارند معمولا از نظر مساحت و فضايي که اشغال کرده اند ، محيط آموزشي ، امکانات لازم براي هر کلاس از جمله داشتن سيستم گرمايي و روشنايي مناسب ، ميز و نيمکت هاي صحيح و استاندارد و داشتن مشاوره هاي پرورشي و تربيتي ، وسايل و امکانات ورزشي و .... در وضعيت نامطلوبي به سر مي برند .

برخي مدارس غيرانتفاعي نیز منازل مسکوني يا مکان هاي استيجاري مي باشند که مطئنا با اصول و استانداردهاي يک مکان آموزشي فرسنگ ها فاصله دارند که متاسفانه اين موارد کمتر مورد توجه و بازبيني مسئولان آموزشي قرار گرفته و مي گيرد .

همچنين برخلاف مبالغ زيادي که برخي از اين مدارس از دانش آموزان جهت تحصيل دريافت مي کنند اين طور به نظر مي رسد که هيچ يک از مبالغ دريافتي صرف بالا بردن سطح آموزش و پرورش دانش آموزان نمي شود.

با این وجود و در حالی که ایرادات این مدارس اصلاح نشده است، خبر رسیده است وزارت آموزش و پرورش دولت یازدهم به امید کاهش هزینه‌های دولت در حوزه آموزش و پرورش و حمایت از بخش غیردولتی، تعدادی از مدارس دولتی را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

اگرچه گفته شده در روش جدید شهریه‌ای از دانش‌آموزان دریافت نمی‌شود اما بنا به گفته فعالین صنفی معلمان، با اجرای این طرح، کیفیت آموزشی و معیشت آموزگاران کشور تهدید می‌شود تا جایی که این طرح دستمزد معلمان را تا میزان نصف حداقل دستمزد مصوب سال ۹۳ کاهش می‌دهد.

ماجرا هم از این قرار است که برنامه دولت در واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی کلید خورده است و قرار است تا ۱۰ درصد از کل مدارس کشور به این بخش واگذار شوند.

در گام اول اجرای این طرح در کل ۹۰۰ مدرسه دولتی با حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز به بخش خصوصی واگذار شده است و بنا بر آن، قرار است تا ۱۰ درصد از کل مدارس کشور خصوصی شود.

به گفته یک فعال صنفی معلمان، با توجه به اینکه ۱۰ درصد از مدارس ما نیز غیرانتفاعی است و مدارس دولتی نیز در عمل نیمه‌رایگان هستند، به صراحت می‌توان گفت با اجرای این طرح، آموزش و پرورش دولتی و رایگان از بین می‌رود.

عضو کانون صنفی معلمان ایران، با بیان این مطلب که خصوصی‌سازی آموزش و پرورش به ده روش مختلف در جهان درحال اجراست، اظهار کرده: خصوصی‌سازی در هر حالت نمی‌تواند برای آموزش و پرورش مفید باشد.

مهدی بهلولی درمورد جزئیات اجرای این برنامه گفته: در حال حاضر و بنا بر آنچه طبق برنامه جدید دولت قرار است اجرا شود، در مدارس دولتی تهران، مدیر، معاون و سرایدار توسط آموزش و پرورش استخدام می‌شوند و بقیه کادر آموزشی توسط بخش خصوصی که مدیریت واحد آموزشی را برعهده گرفته انتخاب می‌شود. اما درمدارس دولتی شهرستان‌ها، غیر از مدیر مدرسه، تمامی کادر آموزشی توسط بخش خصوصی استخدام می‌شود.

وی در ادامه افزوده: اجرای این طرح معلمان آموزش و پرورش را از مدرسه بیرون می‌کند و به‌جای آن معلمان بازنشسته و فارغ‌التحصیلان بیکار جویای کار را جایگزین آنها می‌کند. اما این فارغ‌التحصیلان دوره‌های آموزشی را طی نکرده‌اند و این مساله موجب افت کیفیت آموزشی خواهد شد.

این در حالی است که هر چند دولتی ها می گویند واگذاری مدارس به بخش خصوصی هزینه ای برای دانش آموزان نخواهد داشت اما عملا این ادعا غیر ممکن است چرا که هم اکنون حتی مدارس دولتی هم از خانواده ها به بهانه های مختلف طلب پول می کنند و کسی پاسخگو نیست.
باید منتظر ماند و دید تبعات این طرح جدید برای معلمان و فرهنگیان همچنین برای دانش آموزان چه خواهد بود.
کد مطلب : ۵۹۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.