۰

وکیل‌التجار پاتوق فرهنگی شد

تاریخ انتشار
شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۵۰
مرمت اين بناي تاريخي از سال ٩٠ شروع شده و تا سال ٩٦ ادامه پيدا كرده و پس از آن به عنوان يك مجموعه فرهنگي گردشگری با کاربری پذیرایی تغيير كاربري داده است.
سراي وكيل التجار توسط نوادگان مرحوم «محمد‌باقر میزاني »مرمت و احيا شده و به سراي ميزاني نيز معروف است. این بنا که در شمال غرب میدان محمدیه تهران (میدان اعدام سابق) واقع شده در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شماره۳۹۷۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مراسم افتتاحيه سراي وكيل التجار، با اجرای برنامه توسط اردشير رستمي هنرمند فرهیخته و خیر مقدم توسط مدیر مجموعه آقای رمضان شروع شد و در ادامه مهندس معمار زاده توضیحاتی در خصوص تاريخچه اين بناو چگونگی مرمت آن دادند پس ازآن گروه موسيقي به نوازندگي كيوان ساكت و خوانش وحيد تاج، قطعاتي را براي حاضرين در مراسم اجرا كردند كه تشويق و استقبال پرشور حاضرين در سراي وكيل التجار را به دنبال داشت.
در پایان از رضا كيانيان، هنرمند محبوب كشورمان، دلاور بزرگ نيا، مديركل ميراث فرهنگي استان تهران و پيمان حسين محسني، شهردار منطقه ١٢ تهران دعوت شد تا با حضور روي صحنه و بريدن كيك افتتاحيه اين سراي تاريخي، از مديران و بانيان مرمت و احياي مجموعه وكيل التجار تقدير كنند.
برادران رمضان كه اين سرا نسل به نسل به آن ها منتقل شده و تا امروز با تلاش بسيار، به حفظ اين بناي تاريخي به جا مانده ازاجداد خود پرداخته اند، اظهار امیدواري كردند که این مجموعه بتواند میزبان خوبی برای شهروندان و گردشگران باشد.
مهندس مهدي معمارزاده، مسئوليت نظارت فني مرمت پروژه وكيل التجار را از طرف سازمان ميراث فرهنگي به عهده داشته است.
اين سرا در سال هاي دور با عنوان سرایی برای تجارت خشكبارتاسيس شد كه در دوره اي بدون كاربري باقي ماند.
سراي وكيل التجار به عنوان یک مقصد گردشگري و تهرانگردي، شامل رستوران، شربتخانه وكتابخانه است و قرار است از اين پس ميزبان رويدادهاي فرهنگي-هنري شهر تهران باشد.
 
کد مطلب : ۱۴۱۹۸۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.