۰

آيا اروپا عليه بن سلمان كودتا كرده است ؟!

تاریخ انتشار
شنبه ۵ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۷
اگرچه کشورهای غربی در ظاهر قتل جمال خاشقجی توسط محمد بن سلمان  را محکوم کرده اند ، اما در اقدامی موازی و همزمان، د صدد لاپوشانی  جنایت غیر قابل تصور سعودیها بر امده اند. در این میان، دادن آدرس و نشانه پترودلارهای سعودی از سوی کشورهایی مانند آلمان، انگلیس و فرانسه  بار دیگر ماهیت واقعی تروییکای اروپایی  را در نظام بین الملل به تصویر کشیده است. انگلیس و فرانسه ( به همراه ایالات متحده آمریکا )  به عنوان سه عضو غربی دائمی شورای امنیت که به دلیل ساختار ناعادلانه  حاکم بر جهان امروز دارای حق وتو هستند،"منافع تجاری" خود را به هر فاکتور و مولفه دیگری از جمله جان انسانهای بیگناه ترجیح می دهند. با این حال، این بار افکار عمومی دنیا هستند که در خصوص پرونده خاشقجی به پا خاسته اند. بدون شک، در این معادله ترزا می ، مرکل و مکرون بازندگانی بیش نخواهند بود و حتی صرف میلیاردها دلار نفتی از سوی سعودیها نیز نمی تواند مانع از شکل گیری این پروسه  شود.در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آنها گذشت:
فرافکنی مقامات اروپایی در قبال فتل خاشقچی در نوع خود قابل تامل است. به عنوان مثال چنانچه نشریه اشپیگل و دیگر رسانه های آلمانی گزارش داده اند، آنگلا مرکل صدر اعظم سرزمین ژرمنها اعلام کرده است که تا زمان روشن نشدن ابعاد پرونده جمال خاشقجی روزنامه نگار مقتول عربستانی ،صادرات سلاح به ریاض را متوقف خواهد کرد.اگرچه صدر اعظم آلمان تصور می کند که چنین اقدامی، به مثابه اتخاذ نوعی ژست بشردوستانه و ضد دیکتاتوری از سوی وی محسوب می شود اما نمی توان این حقیقت را فراموش کرد که عربستان سعودی از ابتدای سال 2018 میلادی تا کنون، حدود 416 میلیون یورو تجهیرات نظامی از آلمان خریداری کرده است. مطابق مستندات موجود ، عربستان سعودی پس از الجزایر دومین وارد کننده تسلیحات از آلمان محسوب می شود. از سوی دیگر، آنگلا مرکل به خوبی می داند که چنین تسلیحاتی کجا و چگونه استفاده می شودموضوع دیگری که در این خصوص باید مدنظر قرار گیرد، به سکوت معنادار حزب سوسیال دموکرات آلمان در قبال این مسئله باز می گردد. 
 سران حزب سوسیال دموکرات   تا زمان عدم حضور خود در دولت ائتلافی آلمان ( به همراه احزاب متحد مسیحی ) ، از منتقدان فروش سلاح  به عربستان سعودی بودند اما هم اکنون، آن هم در سخت ترین برهه زمانی ممکن به دلیل حضور در راس معادلات سیاسی و اجرایی برلین، از تسلیح ریاض به صورت مستقیم و از تسلیح گروههای تروریستی و تکفیری به صورت غیر مستقیم دفاع می کنند. از این رو شاهد حمایت نظام مند و سازماندهی شده تسلیحاتی آلمان از سعودی ها، خصوصا طی سالهای اخیر بوده و هستیم. حزب سوسیال دموکرات در مذاکرات خود با حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در جریان شکل دهی دولت ائتلافی جدید آلمان، به صورت ظاهری خواسته خود را در خصوص ممنوعیت ارسال سلاح به عربستان ( و بازیگرانی که به صورت مستقیم در جنگ یمن مشارکت دارند ) را مطرح کرد اما  این حزب در عین حال پذیرفت که مجوزهایی که پیشتر برای صادرات تجهیزات نظامی صادر شده مشمول این بند نشود! به عبارت بهتر، حزب سوسیال دموکرات نسبت به ادامه حمایت از جنایات سعودی ها توسط مرکل، چراغ سبز نشان داد. 
نکته بعدی در این خصوص، به "نحوه واکنش" کشورهای غربی در خصوص پرونده خاشقجی باز می گردد. مقامات اروپایی به مانند ترامپ،  از یک سو به صورت ظاهری  ربایش و قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی توسط بن سلمان و عمال وی را محکوم کرده و از سوی دیگر، بر روابط محکم مالی خود با عربستان سعودی تاکید می کنند! به عبارت بهتر، تروییکای اروپایی و حتی برخی دیگر از اعضای اتحادیه اروپا  نشان داده اند که اراده لازم برای مواجهه با پرونده ربایش و قتل خاشقجی راندارند. نوع مواجهه نرم مقامات غربی با پرونده "جمال خاشقجی" بار دیگر برخورد و مواجهه گزینشی و ابزاری مدعیان حقوق بشر با این مقوله را به چالش کشیده است. در این میان، مقامات دولتی و امنیتی در غرب از تمامی ظرفیتهای خود برای جلوگیری از "تعمیم موضوع به افکار عمومی" نیز استفاده می کنند. به عبارت بهتر،  دولتهای ایالات متحده آمریکا و فرانسه  ظرفیتهای خود را در حوزه دیپلماسی عمومی و دیپلماسی پنهان به کار گرفته اند تا موضوع قتل احتمالی خاشقجی به دست عمال آل سعود به موضوعی داغ در بین افکار عمومی کشورهایشان تبدیل نشود. 
کد مطلب : ۱۴۳۷۴۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.