۰

ایران برای همه کشورهای منطقه استقلال قائل است

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۰۱
ایران برای همه کشورهای منطقه استقلال قائل است
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با رسانه‌های عربی، گفت: خیلی خوشوقتیم که در انتهای سفر به کشور قطر فرصتی پیش آمد تا جلسه‌ای با دوستان رسانه‌ای داشته باشیم.

وی با اشاره به دیدار با امیر، رئیس مجلس و وزیر خارجه قطر، افزود: مجموع مذاکرات با سران و مسئولان کشور قطر را سازنده می‌دانم و امیدوارم در این زمینه براساس بحث‌هایی که در گذشته داشته‌ایم، گام‌های مثبتی در راستای توسعه روابط و در نتیجه ساماندهی منطقه داشته باشیم.

رئیس مجلس در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه مفهوم اظهارات آقای یونسی مشاور رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه بغداد پایتخت ایران است، چیست؟ افزود: بعید می‌دانم ترجمه درستی از صحبت‌های وی شده باشد، نظام جمهوری اسلامی ایران برای همه کشورهای منطقه استقلال قائل است و ما به این نکته که هر کشوری باید بدون دخالت سایرین اداره شود،‌ به‌عنوان مبنا قبول داریم.

لاریجانی با بیان اینکه باید به تصریحاتی که مستمراً از مسئولان ایرانی ارائه می‌شود، توجه شود، گفت: در عمل جمهوری اسلامی ایران در ۳۶ سال پس از پیروزی انقلاب به هیچ کشوری تجاوز نکرده، اما برخی کشورها از جمله عراق به خاک ما تجاوز کرده و برخی از کشورهای منطقه نیز به آن کمک کرده‌اند.

وی با اشاره به کمک ایران به عراق، گفت: ایران برای کمک به عراق و همچنین کشورهای منطقه به مقابله با داعش پرداخت، هر چند کار اصلی بر دوش مردم این کشور بود.

رئیس مجلس با بیان اینکه اگر به عراق کمک نمی‌کردیم، داعش متعرض کشورهای منطقه هم بود، تصریح کرد: اگر به آینده حملات داعش توجه شود، دیگر نوع سؤال عوض می‌شود.

لاریجانی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران درباره حضور نیروهای نظامی ایرانی در یمن، گفت: ما در یمن نیرویی نداریم و تمامی این صحبت‌ها فضاسازی است و این کشور نیز باید مشکل خود را به صورت داخلی و با مذاکره و گفت‌وگو حل کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه کشورهای حوزه خلیج‌فارس اهتمام دارند که روابط خوبی با ایران داشته باشند، اما موضوع یمن به بروز مشکلاتی منجر شده است، گفت: موضوعاتی که درباره یمن مطرح می‌شود باید از طریق روابط سیاسی داخلی این کشور مرتفع شود و ما نیرویی در این کشور نداریم.

رئیس مجلس در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه در حال حاضر ما شاهد بن‌بست در روابط ایران با کشورهای خلیج‌فارس هستیم به‌ویژه درباره جزایر سه‌گانه، افزود: جزایر ایرانی که شما از آن یاد می‌کنید، مسئله‌ای نیست که روابط ایران و منطقه را متأثر کند. در حال حاضر می‌بینید که سطح روابط ایران با امارات به طور مثال به چه میزان است.

لاریجانی با تأکید بر ضرورت همگرایی کشورهای مسلمان در منطقه با یکدیگر، تصریح کرد: مشکل منطقه این است که عده‌ای در جاهای دیگر می‌آیند و اینجا را به هم می‌ریزند.

وی درباره مذاکرات ایران و ۱+۵ و اینکه چه امتیازاتی به غرب یا بالعکس صورت گرفته است، اظهار داشت: در مذاکراتی که صورت گرفته است، گام‌های رو به جلویی برداشته شده و باید بیش از آنکه نگاه کاسبکارانه به مذاکرات داشته باشیم، نگاه عقلانی را تبیین کنیم.

رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان همچنین در پاسخ به این سؤال که آمریکا قصد دارد سیستم جدید موشکی در خاورمیانه ایجاد کند، عکس‌العمل ایران در قبال این مسئله چیست؟، گفت: آمریکایی‌ها امکانات کمی در منطقه ندارند، اما با این وجود چه مشکلی را تاکنون حل کرده‌اند؟ آیا با این امکانات آمریکایی‌ها، جنگ‌ها در منطقه کم شده و یا جریانات تروریستی کاهش یافته است؟

لاریجانی اضافه کرد: مشکل منطقه این است که عده‌ای از جاهای دیگر می‌آیند و اینجا را به هم می‌ریزند و افزایش تجهیزات نظامی باعث بر هم خوردن امنیت مردم شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه سازمان ملل و برخی کشورهای عربی تشکیلات انصارالله یمن را مردود دانستند و با توجه به تسلط آنها بر این کشور و کودتایشان، اجماع عربی میان کشورهای خلیج فارس و جامعه بین‌الملل ایجاد شده است، ایران چگونه به آنها کمک می‌کند و به رسمیت می‌شناسد؟ تأکید کرد: فکر نمی‌کنم کشورهای عربی انصارالله را به رسمیت نشناسند، چرا که آنان جزو مردم یمن هستند و با اینگونه فتوا صادر کردن‌ها نمی‌توان مشکلات منطقه را حل کرد.

رئیس مجلس با بیان اینکه باید درباره مسائل سیاسی از راه آن وارد شد، افزود: اصولاً فکر می‌کنم در اینگونه مسائل داشتن نگاه صلب و سفت و سخت امکانپذیر نیست و بی‌تردید مسئله یمن داخلی است، بنابراین وارد کردن فشار از بیرون و متهم کردن یک طرف و حمایت از طرف دیگر دردی را دوا نمی‌کند و همگان باید کمک کنند تا این مسئله برطرف شود.

لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره آینده روابط ایران و مصر، گفت: امیدوارم شرایط مصر شرایط متعادلی شود. مصر به عنوان کشوری بزرگ در جهان اسلام شناخته می‌شود که در آن نخبگانی بزرگ و قابل احترام وجود دارند.

وی خاطر نشان کرد: ایران همیشه طالب این بود که با مصر ارتباط نزدیک داشته باشد و امیدوارم با بهبود شرایط داخلی مصر، همکاری‌های این کشور و ایران افزایش یابد.
مرجع : تسنیم
کد مطلب : ۳۱۴۹۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.