۳

صندلی ریاست وزارت علوم به چه کسی می‌رسد؟

تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۸
صندلی ریاست وزارت علوم به چه کسی می‌رسد؟

به گزارش خبرنگار تعادل نیوز؛ پس از گذشت بیش از یکسال از فعالیت دولت یازدهم هنوز وزارت علوم به سر و سامان نرسیده و بعد از انتخاب دو سرپرست و یک وزیر همچنان صندلی طبقه چهاردهم این وزارت‌خانه از وزیر خالی است و پس از عدم رای اعتماد مجلس به نیلی احمدآبادی، در چهارشنبه گذشته، رئیس جمهور تنها دو هفته دیگر تا معرفی وزیر پیشنهادی علوم به مجلس وقت دارد.

رئیس جمهور در جریان معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس پس از استقرار دولت یازدهم، جعفر میلی منفرد را به عنوان اولین وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرد.

 

برنامه پیشنهادی میلی منفرد دارای بخش‌های متعددی است که در آن به حوزه‌های علم و فناوری، اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، دانشجویان، سند چشم انداز دیدگاه ها و برنامه های کلیدی و استادان پرداخته است. او در برنامه خود بر آزاداندیشی، آزادی بیان، کار گروهی و انتقادپذیری تاکید کرده بود. او در زمان دفاع از برنامه خود در مجلس گفت: گسترش علم و دانش سودمند را در گرو آزاداندیشی، آزادی عمل و آزادی نقد؛ و دانشگاه را کانون نظریه‌پردازی‌آزادانه و نقد آگاهانه می‌دانم که با گسترش قانونمند تشکلهای علمی، صنفی، سیاسی و اسلامی در دانشگاه‌ها، بیش از پیش گسترش خواهند یافت.

تاکید بر رشد و توانمندسازی کشور در علم و فناوری و معنویت از سوی دانشگاه‌ها، بازآفرینی و توسعه نظام آموزشی کشور، روزآمدی متون، محتوا و برنامه‌های آموزشی و درسی دانشگاه‌ها از دیگر برنامه ملی منفرد بود؛ اما میلی منفرد که سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در برهه‌ای عهده دار بود در ۱۶ مرداد ماه سال ۹۲ با عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس مواجه شد.

 

پس از رای منفی مجلس به میلی منفرد، رئیس جمهور جعفر توفیقی وزیر علوم دولت هشتم را به عنوان سرپرست وزارت علوم منصوب کرد و توفیقی وزارت علوم را در روز ۲۷ مرداد ماه ۹۲ از کامران دانشجو وزیر علوم دولت دهم تحویل گرفت. تا آخرین روزهای معرفی وزیر به مجلس، توفیقی به عنوان تنها گزینه پیشنهادی دولت برای ریاست وزیرات علوم معرفی می شد و بارها خود او در مصاحبه های مطبوعاتی اش بر این موضوع صحه گذاشته بود ولی در جریان معرفی وزیر، رئیس جمهور رضا فرجی دانا رئیس دانشگاه تهران در دولت اصلاحات را به مجلس معرفی شد.

 

در برنامه پیشنهادی رضا فرجی دانا وزیر پیشنهادی علوم توصیف وضع موجود، بررسی وضعیت موجود حوزه علوم، تحقیقات و فناوری کشور وجود داشت  که نشان می‌ داد این حوزه دارای دستاوردها و نقاط قوت متعددی است؛ اما در عین حال چالش‌ ها و نقاط ضعف مهمی نیز دارد که قابل شناسایی است. او در برنامه خود مهمترین نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدهای کشور را تشریح کرده بود.

ارزش های بنیادین و اصول و باورها در برنامه های فرجی دانا به چشم می خورد. در این برنامه آورده شده بود: دانشگاه نهاد دانش، معنویت، اخلاق و قانون مداری و دانشگاهیان نماد تعهد و تخصص، نظم، مسئولیت پذیری و پاسخگویی و پرسشگری مبنای جامعه ای دانش بنیان، عدالت محور و آزاداندیش است.

فرجی دانا در مهرماه سال گذشته به مجلس معرفی شد و برنامه پیشنهادی او باعث شد در پنجم آبان ماه با رای قاطع نمایندگان به عنوان وزیر علوم منصوب شود.

 

او پس از رای اعتماد از مجلس جعفر توفیقی را به عنوان مشاور ارشد خود منصوب کرد و مسئولیت معاون آموزشی وزیر علوم را به جعفر میلی منفرد سپرد و همین موضوع باعث شد تا از همان ابتدا نمایندگان بر طبل استیضاح وزیر علوم بکوبند. نمایندگان یکبار نیز طرح سئوال از وزیر را مطرح کرده و کارت زرد به وزیر دادند؛‌ اما ادامه کشمکش های مجلس با دولت باعث شد تا در ۲۹ مردادماه سال جاری جلسه استیضاح رضا فرجی دانا در مجلس برگزار شد و نمایندگان رای اعتماد خود به او را پس گرفتند.

 

هنوز ساعتی از اعلام عدم رای اعتماد مجلس به وزیر نگذشته بود که رئیس جمهور، محمدعلی نجفی رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت که موفق به اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس نشده بود را به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی کرد و رضا فرجی دانا مشاور علمی رئیس جمهور شد.

پس از سرپرستی نجفی، گمانه‌زنی ‌ها برای وزیر پیشنهادی هم آغاز شد. برخی اسامی مانند علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، فرهادی رئیس جمعیت هلال احمر و وزیر اسبق بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، کواکبیان نماینده سابق مجلس و دبیرکل حزب مردم‌سالاری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد حسین امید معاون اداری مالی وزارت علوم، بطحایی رئیس سابق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم به عنوان وزیر پیشنهادی مطرح شد. ولی رئیس جمهور دو ماه بعد در ۳۰ مهرماه، رئیس جمهور محمود نیلی احمدآبادی را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرد.

 

پس از عزل فرهاد رهبر، وزیر علوم ابتدا محمدحسین امید معاون مالی اداری وزارت علوم را به عنوان سرپرست دانشگاه تهران معرفی کرد در حالی که برخی از احتمال ریاست امید بر مسند دانشگاه تهران خبر دادند، پس از کش و قوس‌های فراوان و برگزاری سه جلسه شورای مشورتی ریاست دانشگاه تهران، محمدحسین امید، نیلی احمدآبادی، حسین حسینی،  موسوی، کمره‌ای و رحیمیان به عنوان گزینه‌های ریاست دانشگاه تهران به فرجی دانا معرفی شدند و وی در ۱۹ خرداد سال ۹۳ نیلی احمد آبادی را به عنوان سرپرست دانشگاه تهران معرفی کرد.

نیلی احمدآبادی  استاد رسمی و تمام وقت دانشکده مهندسی متالورژی و مواد و سرپرست دانشگاه تهران است متولد ۱۳۳۵ اصفهان، فارغ التحصیل ۱۳۶۰ در مقطع کارشناسی دانشگاه  شیراز بوده و تحصیلات خود در مقطع کارشناسی‌ارشد را در دانشگاه صنعتی شریف در گرایش شناسایی و انتخاب مواد در سال ۱۳۶۷ و درمقطع دکتری در دانشگاه توهوکو ژاپن درسال ۱۳۷۳ به پایان رسانده است.

نمایندگان چهارشنبه گذشته (پنچم مهرماه) جلسه رای اعتماد به وزیر علوم را برگزار کردند که نیلی احمدآبادی پس از دفاع از برنامه های خود، به عنوان سومین وزیر پیشنهادی وزیر علوم موفق به اخذ رای اعتماد از مجلس نشد.

حالا رئیس جمهور دو هفته دیگر مهلت دارد تا وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند و تا آن روز باز هم محمدعلی نجفی سرپرستی این وزارتخانه مهم را به عهده خواهد داشت و امید است که تا یک ماه آینده وضعیت یکی از وزارتخانه های مهم کشور مشخص شود.

کد مطلب : ۲۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.