۰

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس : بسته ارزی پیشنهادی بانک مرکزی در شرایط کنونی می تواند بازار ارز ایران را به سمت عادی سازی وضعیت سوق دهد

تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۶
وی با اشاره به اینکه آزادسازی معاملات ارزی البته با ملاحظات اعلامی از سوی بانک مرکزی ، خود اتفاقی مثبت در این فضاست، اضافه کرد: ارزی که در اختیار دولت نیست، باید در بازار آزاد خرید و فروش شود و این گام مثبتی برای شفاف سازی وضعیت و معاملات اقتصادی است .
بازار ارز
 او با تاکید بر اینکه بخش هایی از این بسته نیز با توجه به شرایط ممکن است امکان اجرا نیابد، توضیح داد: فکر می کنم در صورتی که تنش های بازار بیش از حد معمول شود، بانک مرکزی نتواند برای مهار قیمت ارز وارد عمل شود ، باید در نظر بگیریم که امروز قیمت ارز در اثر عرضه و تقاضا در بازار ایران تعیین نمی شود و تاثیر سیاست بر این بازار بسیار بالاست. 
 او با تاکید بر اینکه باید بستری برای تامین نیازهای عادی مردم فراهم کرد، ادامه داد: هر چند بسته ارائه شده از سوی بانک مرکزی را بسته خوبی می دانم اما باید تاکید کنم این بسته ها برای شرایط اضطراری تدوین شده و بی تردید ما در سطح کلان نیازمند بازنگری در روش ها و شیوه های مدیریتی خود هستیم . 
او در پاسخ به این سئوال که باز شدن بازار ارز ، به افزایش شدید تقاضا در کوتاه مدت دامن نمی زند؟ گفت: بعید می دانم چنین اتفاقی رخ دهد . کسانی که هفته قبل دلار 12 هزار تومانی خریدند به شدت متضرر شدند و این وضعیت احتمالا ادامه دار خواهد بود. در ضمن باید توجه داشته باشیم که قیمت ارز در شرایط کنونی در حدی است که خود مانعی در برابر تقاضای بالا محسوب می شود.  عزتی گفت: سفته بازان وقتی وارد بازار می شوند که حس می کنند قیمت کالایی غیر واقعی است، بی تردید با تصمیمات اتخاذ شده قیمت ارز در نقطه بهینه ای می نشیند که دیگر سرمایه گذاری بر آن فاقد توجیه منطقی و اقتصادی باشد. 
 به گفته وی در تمام بازارهای ارز جهان اگر چنین وضعیتی ایجاد شود، سفته بازان وارد میدان خواهند شد . 
 عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: به عبارت دیگر اگر در بازارهای جهانی نیز ارز به قیمت کمتر از قیمت واقعی عرضه شود، کسانی برای خرید وارد میدان می شوند. 
 
کد مطلب : ۱۴۱۶۷۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.