۰

اعدام باقری درمنی/ زوایای پنهان پرونده سلطانی که از قیر، طلا می‌ساخت!

تاریخ انتشار
شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۰
اعدام باقری درمنی/ زوایای پنهان پرونده سلطانی که از قیر، طلا می‌ساخت!
من حمید باقری درمنی فرزند محمدباقر متاهل، متولد سال ۱۳۴۸ هستم.» این معرفی اجمالی بخشی از اولین‌ صحبت‌های حمید باقری درمنی که بعدها به سلطان سکه معروف شد در ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش است. دادگاهی که به صورت علنی برگزار شد.
طبق اطلاعاتی که دادستانی و قوه قضاییه در اختیار رسانه‌ها قرار داد، وی دارای پرونده‌های قضایی گوناگون در زمینه قاچاق کالا و پولشویی با ارزش نجومی و پرونده‌های معوقات بازپرداخت وام‌های بانکی و قاچاق شمش طلا از سال ۸۳ به بعد بوده و اولین بار در روز ۳۱ مرداد سال ۹۳ به اتهام افساد فی الارض بازداشت شد. بررسی پرونده او از ۳۱ مرداد ۹۳ تا شهریور ماه ۱۳۹۷ زمان برد و برخی دلیل این تاخیر را پیچیدگی پرونده او می‌خوانند.

تخلفات او از کجا شروع شد؟
ماجرا از آنجایی آغاز شد که شرکت نفت جی دچار کلاهبرداری بزرگی از سوی یک باند بزرگ شد. شانزدهم اسفندماه سال ۹۱ بود که وکیل شرکت پالایش نفت جی در دادسرای ناحیه ۱۸ تهران اعلام شکایت کرد و مدعی شد که از اوایل سال ۱۳۹۰ شرکت‌های شش گانه تحت عنوان انیس قائم کوثر، معتمد بازرگان قائم، طلوع اقتصاد مازند، اعتماد گستر سهیل، حافظان انرژی شایان، پرشین نام گستر و دو شرکت شکوه آبیدر و آریا برج با توسل به عملیات متقلبانه اقدام به اخذ ۱۷۸ هزار تن قیر از شرکت نفت جی و تحصیل نامشروع اموال شرکت مذکور کرده‌اند.گزارش مرکز عملیات ویژه پلیس ناجا حاکی از این بود که حمید باقری درمنی سرشاخه شبکه‌ای است که با شرکت‌های شش گانه اقدام به کلاهبرداری و تسهیل مال نامشروع کرده‌اند که در نهایت در سال ۹۳ بازداشت شد. متهم دارای چندین سابقه کیفری در زمینه کلاهبرداری، قاچاق، پولشویی و پرداخت رشوه است.پرونده درمنی ۱۵۶ جلد با بیش از ۲۵ هزار برگ دارای ۳۳ متهم از آن زمان به جریان افتاد.

او چگونه توانست به این تخلفات دست بزند؟
در واقع باقری درمنی سرکرده‌ی یک باند بود که شرکت‌های شش‌گانه عنوان شده در پاراگراف بالا را مدیریت می‌کرد. او اما برای این کارها نیاز به تاییده‌ها و ضمانت‌نامه‌های بانکی داشت.
بر همین اساس از این جای پرونده نام ۲ متهم بزرگ بانکی در بانک ملی ایران به میان می‌آید. نخست جوانمیر محمدی، رئیس سابق شعبه بهار بانک ملی و دوم خاوری رییس سابق بانک ملی ایران که ارتباطی حمایتی از او داشت. یکی از مهره‌های اصلی درمنی در تهیه و جعل فرم‌های ضمانت نامه‌های بانکی جوانمیر محمدی، رئیس سابق بانک ملی شعبه بهار است که در بخشی از اظهاراتش آورده است: بعد از اینکه متوجه شدم ضمانت نامه‌ها جعلی است به درمنی پناه بردم؛ رفتم دفترش گفتم چه بلایی سر من آمده؟ گفت: نمی‌گذارم مشکل درست شود...
او چرا همدستان خود را فراری داد؟
یکی از عمده ترین دلایلی که باعث طولانی تر شدن بررسی پرونده درمنی شد، فراری دادن اعضای باند او بود. او تقریبا با این کار توانست برای اطاله دادرسی خود زمان بیشتری بگیرد. باقری درمنی پس از انجام عملیات مجرمانه خود افراد موثر و کلیدی شبکه را به خروج از کشور تشویق کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به محمد خزائلی پارسا، مجید باقری درمنی، محمد جزایری، محمدرضا نصیری و جوانمیر محمدی اشاره کرد.
جوانمیر محمدی، رئیس سابق شعبه بهار بانک ملی در حالی که مدتی به دستور درمنی در مرز ایران و ترکیه بود، بازداشت شد. محمد جزایری که در انجام معاملات با شرکت نفت جی نماینده تام الاختیار درمنی بود همراه محمدرضا نصیری به ترکیه گریختند. محمد خزائلی پارسا با جعل در اسناد رسمی به شبکه درمنی خدمت می‌کرد که وی نیز از گشور گریخت.
در نهایت مجید باقری درمنی، برادر حمید باقری درمنی، مدیرعامل وقت شرکت فجر گستر نوین که در کلاهبرداری از شرکت پالایش نفت جی و بیمه ایران با ایجاد شبکه چند نفری به برادرش خدمت رسانی می‌کرد نیز از کشور پای به فرار گذاشت.
 
کد مطلب : ۱۴۵۰۷۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.