۰

نیم تا یک درصد افراد جامعه به صرع مبتلا هستند

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۴
به گزارش عصر تعادل، جواد آخوندیان امروز در همایش صرع در کودکان که در بیمارستان قائم برگزار شد، اظهار کرد: بیماری صرع 80 الی 85 درصد قابل علاج است و درمان می‌شود اما 15 الی  20 درصد هم ممکن است درمان طولانی مدت داشته باشد و با درمان معمولی جواب ندهد که به آن‌ها صرع مقاوم می‌گوییم.
وی با اشاره به اینکه «یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی که بابت آن به متخصصان اعصاب مراجعه می‌شود، صرع و تشنج است»، ادامه داد: 10 تا 15 درصد افرادی که این بیماری دارند صرع آن‌ها، صرع مقاوم محسوب می‌شود.
دبیر همایش صرع در کودکان درخصوص وضعیت صرع در خراسان رضوی  عنوان کرد: آمار دقیقی از وضعیت صرع در خراسان رضوی نداریم. این موضوع نیاز به مطالعه عمومی دارد و مطالعات کاملی در این زمینه انجام نشده است.
آخوندیان در خصوص وضعیت درمان صرع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در رشته اعصاب کودکان در سطح مشهد چهار یا پنج نفر فعالیت می‌کنند، تعداد زیادی متخصصین اعصاب هم هستند که با ما همکاری می‌کنند و با توجه به اینکه قادر نیستیم پاسخگوی تمام کودکان دارای بیماری صرع باشیم، درمان بسیاری از کودکان را آن‌ها پوشش می‌دهند. 
وی عنوان کرد: اصولاً شیوع و بروز بیماری صرع بیشتر از کودکی است و ممکن است از دوران نوزادی، شیرخواری و طفولیت آغاز شود. بسیاری ازموارد صرع  در این سن بروز می‌کند و به بزرگسالی می‌رسد.
این فوق تخصص اعصاب کودکان با تاکید بر اینکه «صرع یک بیماری کشنده نیست و قابل درمان است»، گفت: ما باید با بیماران مدارا کنیم و روش مداراکردن با این بیماری را بلد باشیم که کیفیت زندگی بیماران را افزایش دهیم. اگر نمی‌توانیم بیماری صرع را درمان کنیم باید قدرت مداراکردن با این بیماری را آموزش دهیم.
وی در خصوص مادرزادی بودن یا اکتسابی‌بودن بیماری صرع، یادآور شد: در این زمینه آمار متفاوتی وجود دارد و تفاوتی نمی‌کند مادرزادی یا اکتسابی باشد. در هر دو مورد می‌توانیم بسیار کار کنیم. به طور مثال در صرع‌های اکتسابی با توجه به اینکه یکی از عوارض عفونت مغز، تشنج است اگر بتوانیم عفونت‌ها را کاهش دهیم عفونت‌های مغز هم کاهش می‌یابد در نتیجه تشنج هم کاهش پیدا می‌کند. در صرع‌های مادرزادی باید ازدواج‌های خانوادگی در خانواده‌هایی که مشکلات ژنتیکی دارند کمتر شود تا از ایجاد علائم ژنتیکِ صرع جلوگیری به عمل آید.
آخوندیان با بیان اینکه «در تشخیص بیماری صرع خیلی پیشرفت داشته‌ایم»، عنوان کرد: دستگاه‌های جدیدی آمده که در ایران موجود است. درمان صرع معمولا طبی است. درمان‌های جراحی برای افرادی که تشنج‌های مقاوم دارند درمان‌های هزینه‌بری است. بنابراین مشارکت دسته‌جمعی و چندجانبه را می‌طلبد. درمان‌های جراحی چون هزینه بالایی دارد در ایران خیلی جا نیفتاده است و بسیاری از بیمه‌ها آن را تقبل نمی‌کنند. در این جهت در ایران تلاش زیادی  نشده است.
دبیر همایش صرع در کودکان اظهار کرد: در حال حاضر داروهای جدیدی آمده است که با این داروها احتمال تشنج کمتر می‌شود و برخی از افراد که می‌توانند جراحی کنند، جراحی انجام می‌دهند که کمک‌کننده است. در پیشگیری هم اقدامات خوبی انجام شده با واکسیناسیون و پیشگیری از عفونت‌ها جلوی صرع‌های ثانوی گرفته می‌شود. اگر از خونریزی‌ها و تصادفات جلوگیری کنیم قطعا از صرع جلوگیری می‌شود زیرا یکی از عواض خونریزی‌های مغزی صرع است.
وی ادامه داد: شیوع بیماری صرع در زنان و مردان تفاوت قابل ملاحظه‌ای ندارد. 
آخوندیان در خصوص همایش صرع کودکان عنوان کرد: در این سمینار که دو روزه است حدود 70 مقاله به دست ما رسیده که 45 مقاله را به صورت سخنرانی پذیرفته‌ایم. در این همایش تجریبات، علم و اطلاعات را به اشتراک می گذاریم تا راه های درمانی مناسب‌تری را برای بیماران پیدا کنیم.
کد مطلب : ۱۳۶۷۶۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.