۰

وقتی اینستاگرام بازار مرده کتاب را زنده می کند

تاریخ انتشار
يکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۶
وقتی اینستاگرام بازار مرده کتاب را زنده می کند
رکود بازار کتاب منحصر به ایران نیست و اقبال عمومی به کتاب از آغاز قرن بیست و یکم روز به روز کم شده است اما به تازگی یافته‌ها نشان می‌دهد که اینستاگرام توانسته است این بازار راکد را مجددا زنده کند. 
تقریبا برای سال ها نظر غالب این بود که اینترنت  سبب شده است تا میل مردم به خرید کتاب و کتابخوانی کم شود و در واقع فناوری های نوین بازار کتاب های چاپی را کساد کرده اند.  وقتی در سال ۱۹۹۵ آمازون راه اندازه ای شد برخی آن را شلیک تیر خلاص به بازار کتاب های چاپی و کتاب فروشی های خرد  تفسیر کردند حتی انتشاراتی بزرگ Barnes & nobles  ور شکست شد.  همچنین در سال ۲۰۰۷ که دستگاه کیندل_ای_ریدر به بازار عرضه شد فورا فروخته شد و مردم حس کردند که دیگر بازار کتاب های چاپی به سوی انقراض می رود و کتابفروشی های کوچک باید مغازه ها را ببندند.
با این همه طبق امار های ارائه شده از سوی اتحادیه کتابفروشان امریکا، میزان فروش کتاب مجددادر حال رشد است.  از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ رشد ۳۵ درصدی کتابفروشی ها در آمریکا به ثبت رسیده است و  از سال ۲۰۱۳ هر سال بر تیراژ کتاب ها بصورت کلی افزوده شده و بالعکس از سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ فروش کتاب های دیجیتالی  ده درصد افت داشته است.
اما بازار کتاب آمریکا این معجزه را مدیون کیست؟ باید گفت اینستاگرام در احیای بازار کتاب آمریکا نقش موثری داشته است. شاید سوال کنید که اینستاگرام که یک اپلیکیشن روی گوشی های همراه است و مردم عکس های زندگی خصوصی و کارهای روزمره خود را روی آن منتشر می کنند چگونه توانسته است بازار کتاب را تحت تاثیر خود قرار دهد؟ 
در بین میلیونها نفری که روزانه از کارهای خود در اینستاگرام عکس بارگذاری می کنند افرادی هم هستند که علاقمند کتابخوانی هستند و  برای این که به دیگران نشان دهند که اهل کتابخواندن هستند ناچارند عکس کتابی که می خوانند یا عکس خود را در حال خواند کتاب روی اینستاگرام منتشر کنند و  به اشتراک بگذارند.  به نظر ساده لوحانه می اید  اما واقعی است، همین کار سبب شده است تا هشتگ های مختلفی درباره کتاب و کتابخوانی در اینستاگرام داغ شود که یکی از آنها هشتگ #bookstagram است که بیش از بیست پنج میلیون بار در اینستاگرام به اشتراک گذاشته شده و بصورت خود جوش کاربران اینستاگرام که علاقه مند به حوزه کتاب هستند بر اساس آن چالش های متعدد کتابخوانی ترتیب می دهند.
 
کد مطلب : ۱۴۵۰۹۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

کلام امیر
لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.

امام(عليه السلام) فرمود: هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست. هيچ ارثى چون ادب، و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست.